2011. augusztus 28., vasárnap

Vége van a nyárnak

Vége a szabad életnek...(kezdődik a tanulás)... de az alkotós kedv nem ér itt véget!!! :-))) Csak a szépen előkészített rengeteg holmi vár majd esténként befejezésre (kistáskák, kulcstartók stb.)... Mert bizony az elmúlt napok az előkészületek jegyében teltek. Többek között a blogtalálkozó előtti kiállításra készítettem ezt a lila kerek filc kistáska-neszeszert a saját fesztiváltáskám mintájára.
Multifunkciós neszeszer ez a kétoldalas kis kerekség kétféle mintával, ami a hangulattól és a ruhatártól függően hordható ... 8 in 1 ... Táskapánttal viselve övtáska, állítható pántos oldaltáska, válltáska, a kulcskarikán keresztül pántot levéve kis neszeszer...

Az egyik oldalon a sötétlila gyapjúfilcre direkt csak egyszínű rózsaszín díszítés került színjátszóan megcsillanó rózsaszín gyöngyökkel...
A másik oldal leveles mintája kicsit színesebb rózsaszín és lila gyöngydíszítéssel...

És ezzel még nincs vége, mert a következő tanulós-okulós-egyetemes hét estéit kihasználva készül más kerekség is aznapra, amikor is az alkotást szerető blogosok megismerhetik egymást személyesen is! Jó lesz nekünk!

Ui.: Még a most talált Meska-szemezgető is arra figyelmeztet, hogy "Irány a suli!" nekem hamarabb, mint a lányoknak!

2011. augusztus 18., csütörtök

Netbook táska, avagy praktikum nőies finomságba rejtve

Nagy fába vágtam a fejszém az egyik legkedvesebb megrendelőm, Andi kérésére! Netbook táskát szeretett volna tőlem és csakis tőlem... (Tőlem, aki ilyet még életében soha ezelőtt...)
Olyat kért, ami nőies, nőcis, finom és tükrözi az egyéniségét! (Készült már neki(k) egy és más...) Szabad kezet kaptam és semmi nem volt kőbe vésve! Együtt gondolkodtunk megint és lelkesedtünk... :-))) Volt kezdetben egy elejtett mondata, hogy jó lenne olyan, amit esetleg a párja is magával tud vinni, ha nála van a gép, de persze ez a női vonallal nem igazán egyeztethető össze (nőies vs. uniszex)... Ez az ötlet elvetődni látszott, de aztán bennem mégis kialakult a kép, hogyan lesz ebből mindenkinek kedves megoldás...
Készítettem egy kézben és vállon is hordható virágmotívumos nőies laptop táskát... ...mellé külön egy semlegesebb kinézetű belső kis laptop tokot és a töltőnek puha kis szütyőt...
Ez utóbbi kettőt akár a férfiember is magával tudja majd vinni (vagy a tulajdonos női hölgy például egy másik táskájában). Visszafogott (férfiember számára is elfogadható) mintát rajzolgattam ezúttal a netbook tok elején lévő kétrekeszes gumírozott korcú külső zsebek közepére... Kanyarodtak, futottak a vonalak és gondolataim közben... És eszembe jutottak a gyökerek, a madarak, a népi virágmotívumok és a földből eredő fák... És bizony eszembe jutott régi tanítóm, Imre bácsi (igen a Makovecz) tanítása, az életfa...
Így lett ez a minta középen egy földből kinövő, kuszán erezett törzsű életfa, ami az életet jelenti, az ő életüket... Így fonódik össze bennem a férfi, a nő (és a belőlük sarjadó palánta)...Bizony nekik készült, ők azok, akik ezt hordani fogják! (Egy harmonikusan összefonódó család...)
A praktikumok mellett finoman, de (számomra) érezhetően belefontam Őket is, mert nagyon kedvesek nekem, nagyon is!
Ezért a külön netbook tok és az összehúzható szájú töltőtartó bugyor bélése egy fehér alapon sötétkék-világoskék vékony csíkos anyag lett (a női és férfi szakasz kedvéért)...A virágmotívumos nagyobb laptoptáska bélése egy fehér alapon világoskék apró levélmintás anyag világoskék pamuttal kombinálva. Készültek zsebek mindkét belső oldalon. Egyik oldalon a mobilnak, iratoknak kulcsnak (karabinerrel), a másik oldalon két nagyobb zseb a laptop-töltőnek, melyen megjelenik a külső virágmotívum is.
Minden anyagot, zsebet vetexxel erősítettem meg. A netbook táska szett mindhárom részében nagyon puha és vastag kétoldalas vlies bélés van, hogy védje a készüléket és a benne lévő holmikat (egymástól is, pl. a töltő és a vezetéke ne karistolja a netbookot). A füles nagytáska alját polifoam merevíti. A táska anyagából készült fülbe belülre egy szélesebb hevedert húztam, alulra a kézzel érintkező részére pedig egy keskenyebb sötétkék hevedert varrtam. Így elég erős lett és kevésbé koszolódik a kéztől.

A füles táska mérete akkora, hogy később egy 13"-os laptop is elfér benne (tok nélkül). (Amúgy maga a netbook egy 20×27×5cm-es kis kütyü.) A táskák külső acélkék anyaga egy vastagabb vízlepergető anyag. Nagyon fontos volt számomra, hogy szép, de minden szempontból erős és strapabíró táská(ka)t készítsek finom, egyedi részletekkel...

...saját kézzel készült címkével......cipzáras fityegővel viaszolt világoskék zsinegből és acélkék szaténszalagból fagolyóval...... színjátszóan megcsillanó világoskék gyöngydíszítéssel a virágmotívumot kiemelendő...

A nyár eleji ötlet után hetekig tartó (vagyis majd egy hónapnyi) lázas tervezgetős, egyeztetős előkészület után most egy nyugisabb héten végre elkészültem az egész netbook táska-szettel! (Nem tudom kettőnk közül melyikünk volt az izgatottabb ennek kapcsán...)
Minden részlete a szívem csücske, de talán a füles laptop táska elején található világoskék virágmotívum népies jellege jön be leginkább...!!!

Minden finomságot és egyedit beleálmodtam, ami a viselője egyéniségét jelenti számomra...
Nagy-nagy szeretettel... :-))))

2011. augusztus 17., szerda

Meglátni és megszeretni

Amikor megláttam, az első pillantásra megragadott! Vissza-visszatértem, hogy megnézzem... Olyan finom volt és nőies... A közepe pedig, mint egy meleg tekintetű szem, nézett rám... Valahogy magába szippantott azzal a melegséget adó hihetetlen kisugárzásával és narancs tekintetével... Talán az az öröm és szeretet látszódott rajta, amivel készült!

Bevonzott engem a bűvkörébe ez a csodálatos barackos színű gyöngymedál... :-)))))

...amit Szirtes Dóri (alias dorkadesign) készített...

És ma reggel meghozta a posta a legnagyobb örömömre!

Az a fura, hogy semmilyen ilyen barack színű ruhám nincsen (de tényleg semmilyen, alapvetően nem is nagyon tartozik az én színeim közé...). Ezért sokat gondolkodtam, hogy mihez fogom én őt felvenni, mert az nem volt kérdés, hogy miután teljesen rabul ejtett engem ez a csoda, hozzám kellett, hogy kerüljön! Annyira örültem, amikor megérkezett, hogy rögtön fehérbe öltöztem és a nyakamba akasztottam a láncot! :-)))) (Mint egy kisgyerek, úgy örültem... Vigyorogtam, mint a vadalma...)

Gyönyörű, nem?!

Nézzétek meg Dóri munkáit (www.kreaporta.blogspot.com)!

Csodálatos gyöngyből és nemezből készült alkotásai vannak! Tulajdonképpen az Ő munkái kapcsán éreztem először igazi közelséget a nemezzel... :-))) (Addig nem igazán éreztem késztetést, hogy a nemezelést kipróbáljam... Tetszettek a nemez alkotások, de nem vonzott annyira, hogy hordjam vagy ki is próbáljam a készítését... De aztán Eszternél idáig fajultam, ennyire megragadott...)

Olyan finoman és elegánsan tud bánni a gyapjúval, hogy ámulva nézem mindig a nemezelt alkotásait! Ezért, hogy a gyöngymedálom ne utazzon egyedül, kértem mellé egy gyöngyös nemezgyűrűt! Ebben viszont benne van szinte az összes szín, amit szeretek! (Ehhez nem kell új ruhatárat keresnem...) :-)))
És akárhogyan forgatom a gyűrűt, mindig más arcát mutatja...
Remélem az azért érződik a soraimból, hogy mennyire örülök és hogy a lehető legjobb helyre kerültek ezek a csodálatos alkotások...! Mert itt bizony szeretve szeretik... :-))))

Köszönöm, Dóri!

2011. augusztus 15., hétfő

Sorsolás, avagy játékos gondolataim

Napokig csak csodálkoztam és örömködtem, hogy mennyien jöttek játszani az első blogjátékomra! Meg kell, hogy mondjam, fantasztikus érzés, hogy ennyien jöttek régebbi olvasók, rám találtak újak és követők, játékos kedvűek vitték a híremet, de legfőképpen hogy olvashattam a kedves gondolataitokat!
(Bizony milyen jól tettem, hogy ezzel a rettentően "szigorú"
"Írdmegablogommalkapcsolatosgondolatodat (havankedved)" játékfeltétellel indítottam el...) :-)))

Újra és újra elolvastam a megjegyzéseket... :-)))
És bizony el fogom olvasni többször is majd néha napján... Mert olyan érzés ez, mint egy emlékezetes ünnep (pl. Karácsony), amire később is jó visszaemlékezni! Pont az a jó benne, hogy egyszer van egy évben és ezért van egyfajta kiemelkedően ünnepi jellege! (Persze játék lesz még, de első játék az csak egyszer van!)
Ezért volt jó olvasni a megjegyzéseiteket, mert az ember nem ír állandóan mindenkinek és minden nap (nem is kell)... hanem játékos kedvében megosztja (velem, velünk) a gondolatait ebben az én kis első játékomban! És milyen gondolatokat.... :-))) Mindet elraktározom magamban!

Köszönöm a sok kedves biztatást, jó kívánságot és őszinte gondolatot valamint a játékos kedvet MINDENKINEK, de tényleg MINDENKINEK!!!

Már eddig is rengeteg mindent kaptam ebben a világban ( impulzusokat, elismerést, ismeretségeket), amit nem is gondoltam volna korábban, így épp itt volt az ideje, hogy én is adjak valamit köszönetképpen egy játék formájában!
Jöjjön tehát a sorsolás...

A sorsoló bizottság feje (önhatalmúlag) én voltam, az időközben hazaérkezett tagjai pedig a lányaim. Gondos előkészületek után, hogy jó hangulatban teljen a sorsolás, betettem aláfestő zenének a lányok aktuális kedvencét (Budapest Bár: Drága kicsi szilvafácska...)! A hangulat adott volt tehát... :-)))
Szóval az ígért meglepetés pedig úgy lészen, hogy nem egy nevet húzunk ki, hanem kettőt, hogy növeljük a nyerési lehetőségeket!

És íme végül a SORSOLÁS...

41-en jelentkeztek a játékra!


Az első nevet a nagyobbik lányom húzta ki...

Az első NYERTES: Hokata !


A második nevet a kisebbik husikezűm húzta ki...

A második NYERTES: Andicsek !


Íme tehát a két szerencsés nyertes:Köszönöm, hogy velem játszottatok!
Kérlek benneteket Kata és Andi, hogy írjátok meg, milyen színű, színvilágú filc kulcstartót szeretnétek!

És mivel legszívesebben mindenkinek adnék ajándékot (mert tudom ám, hogy mindenki reménykedett, hátha ő... én is ismerem az érzést, mert még sosem nyertem, hiába szugeráltam) és nem szeretném, ha Tőlem üres kézzel távoznátok ennyi jó szó után, ezért szeretettel átnyújtom ezt a MINDENKINEK szóló ajándékot! Annyira örültem Nektek, hogy annak ellenére, hogy ez inkább egy alkotós blog, arra gondoltam megosztom veletek az egyik kedvenc süti receptünket KÖSZÖNETKÉPPEN! (Végülis a sütés is egyfajta alkotás...) :-)))

Nem bonyolult egyáltalán az elkészítése és eddig mindig sikert arattam vele! Éppen ezért hálás darab... Eredetileg muffin volt, de ha nincs időm dupla adagot kanalazgatni (mert általában annyi simán elfogy), akkor sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Íme a recept:

Kávés-kókuszos muffin
Hozzávalók: (12db)
1/2 csésze margarin
1/2 csésze cukor
1/2 csésze barna cukor
2 tojás
1 3/4 csésze liszt
1 ek. sütőpor
1/4 tk.só
1/2 csésze erős főzött kávé (gyerekek miatt lehet bio gabonakávéval is)
1/3 csésze tej
2 teáskanál vaníliaaroma
1/2 csésze dió - apróra vágva , de nem darálva
3/4 csésze kókuszreszelék
Elkészítés:
Kikenjük a muffinsütőt vagy papírkapszlit teszünk bele. A sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
Külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, majd hozzá a kókuszreszeléket és a diót. A másik, nagyobbik tálban géppel habosra keverjük a margarint, a kétfajta cukorral, végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ehhez a kikevert cukros margarinhoz adjuk a kávét, a tejet és a vaníliaaromát. Végül a nagyobbik tálban a masszához adjuk a lisztes keveréket. Összekeverjük és belekanalazzuk a formákba.
25-35 percig ill. tűpróbáig kell sütni.
Dió helyett lehet csoki darabokat is tenni.

Jó sütést mindenkinek és köszönöm a játékot!
És továbbra is szeretettel látok Mindenkit itt a blogomban!

Ui.: Ha valaki mégis kedvet kapott és szeretne tőlem filckulcstartót, akkor bátran keressen meg! Szíves örömest elkészítem a szívének kedves színekben, mert imádom ezeket készíteni!

2011. augusztus 14., vasárnap

Játékos kedvben

Mivel a saját sorsoló bizottságom tagjai csak holnap érkeznek haza (nélkülük ugye nem sorsolhatok...), az első JÁTÉKOMAT meghosszabbítom. Így tehát

lehet még jelentkezni a játékra holnap (aug.15.) délután 17 óráig ITT .

Hogy kedvet csináljak még vagy ötletet adjak a leendő nyertesnek és fokozzam a várakozást, megmutatom az elveszett régi szivárványosom helyett saját magamnak készített kulcstartómat, amit még a nyalkai alkotóhéten készítettem (a kocsikulcstartónkkal együtt).

Benne vagyok a kedvenc török mintás "lélekcseppemmel" rendesen... Szóval tagadhatatlanul az enyém... :-)))

2011. augusztus 13., szombat

A kocsikulcs esete

A nyalkai alkotóhéten készítettem végre a kocsikulcsunkra filcből kulcstartót (elveszett róla a szivárványos virágos érmetartósom :-( és kellett egy "kütyütartó" is rá már végre).
Az emberemmel úgy beszéltük meg, hogy a tarthatatlan kocsikulcs + "azimmobilizerkütyübennelegyenakocsiban" problémakört egyszer és mindenkorra lezárandó készítek egy kombinált filckulcstartót.
Elől a színes körök közül a cikk-cakkos sárga kör a bevásárlókocsi pénzérmetartót rejti.
És most jön a lényeg (amiért ez készült): a kulcstartó hátsó oldala a fekete kocka-kütyü tárolására szolgál patent záródással. A filc kocsikulcstartó nagysága és formája is ehhez igazodóan lett hosszúkás csepp alakú.Ez a fekete kocka-kütyü egy jeladó és nem érdekli, hogy mi éppen rohanunk reggel az iskolába, oviba az utolsó percben...:-( ...jele nélkül autó nem megy, leáll...mert ő egy lopkodásgátló v. mi a szösz... Így vettük az autót, úgyhogy meglévő v. ajándék lónak ne nézd a fogát alapon próbáljuk megszokni... Szóval, hogy tudjon a drága szentem jóóól jelt adni és ne is törjön le többet az a gyenge kis műanyag akasztófülnek nem nevezhető fölső pöcke, hosszas töprengés után mégiscsak a kocsikulcs mellett a helye egy kulcstartóba rejtve (nem az otthon lévő másik táskában)... Így tehát a régi terv végre megvalósult és lett belőle valóság! :-)
Két hetes használat után jelenthetem, jól működik a dolog, bevált még pénzérmetartóval együtt is... És szerencsére a drága emberemnek is tetszik... :-)))

És azért hogy nehogy azt higgye valaki, hogy én csak színes kulcstartókat tudok mostanában, elárulom, hogy a héten számomra nagy feladatként esküvői gyűrűpárnát készítettem nászajándéknak a mai nagy napra és drága sógornőm kérésére az ő ruhájához halvány színű szatén hajdíszt, kitűzőt és egy keskeny kis stólát. Amint lesznek használható képek róla, megmutatom őket.

De addig is, akinek van még kedve... Tart az első JÁTÉK nálam holnap estig és lehet jelentkezni színes vagy visszafogott (akár fehér, pasztell vagy egyszínű) érmetartós kulcstartóért! Kinek mi áll közel a szívéhez... Olyan izgalmas érzés, amikor beleélhetem magam egy más által kért színvilágba, amiben persze én is benne vagyok egy picit... Úgyhogy tessék, csak tessék...!!! :-)))

2011. augusztus 9., kedd

JÁTÉK No.1

Régóta motoszkál bennem, hogy jó lenne egy játék, amivel megörvendeztethetném a hozzám látogatókat!!!

Ezen az én kis fiatalka blogomon nem volt még játék és csak ámulva figyelem, hogy mennyien jártak-járnak nálam! Ezért a hozzám betérő játékos kedvűeknek szeretnék örömet okozni és egy picit magamnak is, mert most jön az egyetlen és szigorúan vett JÁTÉKFELTÉTEL:

Írd meg ITT
2011. aug. 14. éjfélig (meghosszabbítva: aug.15. du.17 óráig) egy rövid megjegyzésben
a blogommal kapcsolatos gondolatodat (ha van kedved)
vagy csak azt, hogy játszani szeretnél!

(Nem feltétel a játékban követőként regisztrálni vagy kitenni a saját blogban, fércbúkon. Ha valaki mégis szeretné, annak örülni fogok, de most nem ez a játék fő szempontja, hanem hogy ha csak egy megjegyzés erejéig, de egy kicsit előcsalogassam a számomra láthatatlan olvasókat, követőket ebben a virtuális világban, ahol hihetetlen sok mindent kaptam már!)

Ha tudnátok honnan indultam... :-)))
Tavaly nyár elején még azt sem tudtam, mi az a blog igazán... Aztán elkezdtem kreatív blogokat nézegetni (kommentet még akkor sem tudtam, mertem hagyni, ha akartam volna sem, mert nem volt fiókom).... De belekóstoltam ebbe a világba és magába vonzott! ("És jó itt, mondta a riportban...")
Ezért bátran hagyj megjegyzést (akkor is ha nem igazán szoktál), mert én nagyon kíváncsi nőszemély vagyok ám! Remélem a nyeremény elég vonzó lesz mindenki számára, hogy játékba lépjen érte!

A NYEREMÉNY:

egy érmetartós FILC KULCSTARTÓ,
amit a nyertes által szeretett színekben készítek el
teljesen személyre szabottan!!!

A blogom korábbi bejegyzéseiben megtalálhatók az eddig készített filckulcstartóim (pl. itt , itt, itt, itt, itt), így lehet mazsolázni, kinek melyik áll közel a szívéhez és az ízléséhez!

A sorsolás várhatóan aug. 15-én lesz a "sorsoló bizottság" hazaérkezése után (az izgalmakat fokozandó egy pici meglepetéssel megspékelve)! :-)))

Jó játékot Mindenkinek!

2011. augusztus 8., hétfő

Varázslatos világokból visszaérkezve

A nyár már csak ilyen!
Az elmúlt két hétben ezer történés esett meg velem... Felsorolni is képtelenség, ezért csak néhány fotót villantok fel a behatásokat érzékeltetendő...

Kisnyalkai alkotótábor egy hétig inspiráló környezetben, ahol folyamatosan járt a kezem, tűm! Jó volt megismerni olyanokat, akikkel a blogtérből már picit ismertük egymást és olyanokat is, akik blogtér nélkül alkotnak a maguk és mások örömére! Főleg egy ilyen különleges helyen...
(Képeket, bejegyzéseket Csutkaildánál és Hokatánál, Colette-nél láthattok, mert nálam ott nem volt fényképezőgép.) Elkészült anyukám régóta óhajtott madaras táskája, az elveszett virágos kulcstartóm helyett egy új szivárványos kulcstartó, kocsikulcsunkra érme és kütyütárolós filckulcstartó valamint a lányaimnak két meglepetés játéktároló szütyőke. Nagyon örültek, én pedig annak, hogy látom őket (örülni)! :-)))

Volt még négy napunk a teljes kikapcsolódás állapotában Lesencetomajon a Villa Fioréban egy csodás helyen! Nem szokásom különösebben ajánlgatni különböző helyeket, de ha valaki el akar varázsolódni egy családias helyen, akkor nagyon és őszintén ajánlom ezt a régi malomból átalakított különleges helyet igazi házigazdákkal a Balaton-felvidék festői környezetében! Hihetetlen, hogy Magyarországon is micsoda kincsek rejtőznek... és micsoda helyeken! (Még el sem jöttünk, de már visszavágytunk és lesz még viszontlátás, úgy érzem!) Mi teljesen a hely hatása alá kerültünk... :-)))
Az igazi égi ajándék mégiscsak az volt, hogy kaptunk a napok óta tartó rossz idő után két igazi nyári napot!!!

A magyar tenger a szigligeti vár magaslatairól nézve...A Szent-György hegyet nem csak a messzi távolból csodáltuk, hanem meg is másztuk...
... hogy láthassuk közelről ezt a monumentális természeti csodát...Látkép a Rezi-várból...
Ilyen csodára leltünk a várból visszavezető utunk során a hegy lábánál lévő kis falu, Rezi temploma mögötti temető falában...
Most pedig visszatérés következik a dolgos hétköznapokba, amit hamarosan egy régóta bennem érlelődő blogjátékkal szeretnék folytatni...
(Ez lesz nálam az első JÁTÉK!!! Motoszkál már bennem egy ideje, hogy jó lenne és hátha jelentkeznének is a játékos kedvűek, aztán az elmúlt két hét egyik jelentős "behatására" mégiscsak lesz... :-))) Ó, azok a Lányok, a Lányok... Ők olyan hatásosak tudnak lenni...)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...