2012. január 31., kedd

Pont 1 éve indult...

...ezért a mai nap egy igazi BLOGSZÜLINAP!!! :-)))

Már korábban is csak elképedve néztem, hogyan nő hétről-hétre azok száma, akik követik a blogomat. Gondolom vannak olyanok is, akik nem regisztrálva olvasnak, ezért az 1 éves  blogszülinap és a lassan kerek 100. olvasószám közeledtének okán:

Szeretném megköszönni MINDENKINEK, hogy hozzám látogat!!! :-)))))

Számomra 1 év után is hihetetlen, hogy ennyien kíváncsiak a blogomra és az alkotásaimra... Ezt egyáltalán nem gondoltam volna, amikor elindultam ebben a virtuális világban... Nagyon sokat köszönhetek a biztató szavaknak, a megbízások, kérések hatására készült új alkotások ötleteléseinek! Nem vagyok kishitű (mert aki ismer tudja, hogy egyszer legalább megpróbálom, mielőtt azt mondom rá, hogy nem megy), de sosem gondoltam volna, hogy ilyenekre képes leszek (egyáltalán megvarrni, kitalálni, elkészíteni, kipróbálni...)! Kinyílt egy új világ, amikor beléptem 1 évvel ezelőtt a blog kapuján... Elindított bennem egy olyan folyamatot, amit már soha többé nem fogok tudni abbahagyni... A folyamatos alkotni vágyás áradatát, ami egyfolytában újabb és újabbra sarkall... Nem feltétlenül eladásra szánt dolgokról beszélek, hanem arról, hogy legbelül tudom, érzem, ez már mindig velem marad (még idősebb koromban is). Folyamatos késztetést érzek arra, hogy matassak valamit kézzel (ha nem varrás, akkor kötés vagy horgolás, netán keresztszemezés, újabb technikák, de lassan annyi féle ötlet kavarog a fejemben, hogy száz élet sem lenne elég rá...) :-))) 
Nagyon, de nagyon jó járni ezen az úton... 
És az hogy ennyien járnak erre ill. kíváncsiak rám és az alkotásaimra, az az 1 évvel ezelőtti indulás óta eltelt idő ajándéka! (És tulajdonképpen nem is tudom, minek is köszönhetem ezt, mert nem reklámozom magam túlzottan, mondhatnám azt is, hogy önmenedzselésből van még hova fejlődni...)  Szívesen veszek minden hozzászólást mindenkitől, mert komolyan jól esik, hogy ennyien vagytok!!! :-)))

Egy komolyabb blogszülinapi játékkal szerintem éppen jól lehet ünnepelni! Ezért a játékos kedvűeknek szeretnék többféle ajándékkal örömet okozni! Így lesz ez a nap, ez az év kerek és egész! Akárcsak az ajándékok... :-)))


NYEREMÉNYEK:
1. Érmetartós  filckulcstartó
2. Kerek neszeszer/(öv)táska filcből
3. Saját színvilágodban készített ajándék (kulcstartó vagy kerek neszeszer vagy gyerektáska)
(ha a képen láthatók között nem találtál neked tetszőt)

A JÁTÉKFELTÉTEL:

Írd meg ITT
2012. febr. 14. éjfélig egy rövid megjegyzésben 
néhány őszinte gondolatodat, véleményedet (ha van kedved)
vagy csak azt, hogy játszani szeretnél!
Feltétlenül írd meg, hogy melyik ajándékot választod (esetleg a képről)!
(Ha nincs a profilodban elérhetőséged, akkor az értesítés miatt az e-mail címedet is írd le!)

(Nem feltétel a játékban követőként regisztrálni vagy kitenni a saját blogban, fércbúkon, de most kifejezetten örülnék, ha híre menne és minél többen megismerhetnék a játékon keresztül a blogomat! Esetleg más is szívesen bekukkantana...Számomra például mindig olyan nagy öröm, ha egy nekem tetsző új oldalt találok! Ha valakinek pedig szimpatikus a blogom, úgyis szívesen marad...)  :-)))

A blogom korábbi bejegyzéseiben megtalálhatók az eddig készített alkotásaim! Körül lehet nézni! Pl. megtalálhatók a filckulcstartóim (pl. itt , itt, itt, itt, itt, itt), a többfunkciós kerek filcneszeszer/táskák (pl. itt, itt, itt, itt), így lehet mazsolázni, kinek melyik áll közel a szívéhez és az ízléséhez!
Tudom sokan nem szoktak játszani, sokan pedig igazán szeretik a játékokat! Én azért nagyon örülnék, ha néhány leírt szó ellenében mégis sokan elfogadnák ezt a játékos őszinte invitációmat! Bármit írhatsz... (Akár azt is, hogy miért ragadtál itt nálam, milyennek látod az itt létet...? Biztos van véleményed az itt látottakról, de az is megörvendeztet, ha csak simán játszunk egy jót...!)
A sorsolás várhatóan febr. 15-én lesz! :-)))

Jó játékot Mindenkinek!

2012. január 26., csütörtök

Funny girls, avagy Piroskáék

Vidámak, pirosak, mégsem egyformák... Mindegyik egy külön egyéniség! Főleg ha a belül lakozó világ kitárul előttünk...


Ő abszolút  feldob a színes mintás bélésével... Virágminták és színek lehetőségének tárházát kínálja tálcán számomra...





A másik vidámság egy kicsit visszafogottabb, de az egyszerű felszín alatt belül bizony egy tüzes menyecske lakozik népi viseletben...


Készülnek már folyamatosan a kistáskák! És nemsokára feltöltődik végre a boltom is a lassan beinduló évkezdés után... Lehet majd válogatni a sok kislány táska közül, mert most meg elkapott a gépszíj... Még szerencse, hogy volt előkészítve, előre megvarrva egy csomó kistáska alapom (hónapok óta várakoznak), mert a varrógépemet sikerült túlerőltetnem és a szerelőnél dekkol a héten. Addig is befejezem őket: kézzel öltögetek (ez a kedvenc részem), válogatom, vágom a filcvirághoz való anyagokat és díszítem őket a béléseknek megfelelően hol visszafogott, hol kicsattanóan vidám formában! :-)))

Ma Piroskáékat mutattam be, hogy legyen színes és vidám a napotok! :-)))

Ui.: És alkotás közben ezt a régi nagy kedvencemet hallgatom...

Hot Jazz Band: Egy kicsit angyal legyen, egy kicsit démon

2012. január 23., hétfő

Édesanyámnak szeretettel...

Régóta szeretném megmutatni Anyukám karácsonyi ajándékait, amit én készítettem Neki az őszi időszaktól kezdve apránként előre tervezgetve (a kevés alkotó időt kihasználva az akkoriban éppen a végéhez közeledő tanulós időszakomban). Tudtam, hogy kevés időm lesz (vagy nem lesz egyáltalán) saját készítésű ajándékokat csinálni, ezért megpróbáltam előre készülgetni (kikapcsolódásként Colette több alkotónapját is kihasználva, melynek egyik ajándékba készült alkotását már mutattam).

Készítettem Anyukámnak egy keresztszemes mintával díszített fotóalbum borítót és egy Colette-nél tanult kerek pénztárcát, mert tudom, hogy őszintén örül annak, amit én készítek (kicsit sem elfogult, csak pont annyira nagyon, amennyire egy édesanyának lennie kell...)! :-)))



Az első ilyen ajándékötlet még Barbi szeptemberi keresztszemes játéka kapcsán jött, amit az aMINT A fejemből kipattan blogon hirdetett meg. Barbi gyönyörű saját tervezésű mintái közül a könyvjelző mintájának a kihímzését választottam, mert Anyukámnak szerettem volna Karácsonyra egy kis fotóalbum borítót varrni belőle, amiben az unokák fotóit őrizheti, mutogathatja. Ő amolyan igazi unokázós nagymama! Hihetetlenül élvezi az unokáit, bármikor számíthatunk rá mindannyian!

A keresztszemes mintát még azon nyomban éjszaka kihímeztem, ahogy a játékra jelentkeztem még szeptemberben... A csodálatos keresztszemes minták annyira inspirálók voltak számomra, hogy újra elkezdtem Barbi miatt keresztszemezni... :-)))
A kiválasztott mintán pont öt virágocska van, ez jelképezi Anyukám öt unokáját. Erre az összecsengésre a hímzés közben jöttem rá és még jobban élveztem a keresztszemek öltését, mert rájöttem, hogy nagyon egymásra hangolódtunk... minta és én... :-)))
Két fiú és három lány unokája van, így két sötétebb lila virág és három rózsaszín virág készült.
A zöld és lila farkasfog Nina saját festésű kollekciójából származik, melyet még a blogtalálkozón szereztem be, remélve, hogy nemcsak elcsábulok, hanem egyszer fel is használom...


Nagyon élveztem, hogy újra keresztszemezhettem (évek óta először), úgyhogy ha nem is nyertem a játékon, akkor is nagyon jó felismerés volt újra átélni az öltögetés örömét, ami őszintén szólva nagyon nagy élmény volt! Mint egy örömteli viszontlátás...:-)))
Szinte semmi időm nem volt az utóbbi időben erre a szeretett kedvtelésemre, rég elfeledett kedves időtöltésemre, de az újrafelfedezés után tervezem több keresztszemes minta kihímzését is (pl. art deco, székely sampler), ami a hosszú távú terveim végeérhetetlen sorai közé egyértelműen felkerült... Ilyen terveim (is) vannak és már alig várom, hogy testet öltsenek... :-)))

A másik ajándékom a Colette alkotónapján elkezdett kerek filc pénztárca pedig Anyukámhoz illően zöld színben készült el a saját alkotói világomat tükröző küllemmel, halványlila filccel és gyöngydíszítéssel...





Belül az egyik oldalon kártyatartóval, a másik oldalon cipzáras zsebbel és patenttal záródó kis aprópénztartóval...



A legeslegjobb az volt, amint hitetlenkedve kibontotta az ajándékait... :O)
És igen... ezért megérte ennyit készülődni (a szűkös időkeretek ellenére is), de meg ám... :-))))
És mindezt úgy, hogy két igen kedves alkotó inspiráló hatására kipróbálhattam, hogy milyen új világokat felfedezni... Nem csak anyukámnak okozott örömöt, hanem a tervezgetés és készülődés által nekem is...
Mondtam már, hogy jó itt ezen az alkotói színtéren lenni?! Mert bizony "... jó itt, mondta a riportban..." :-)))))

2012. január 17., kedd

Kék-fehér imádat Németországban

Nagyon kedves megrendelésre készült egy állítható vállpántos farmer nagylánytáska fehér-türkizkék virággal még Karácsony előtt. A kék-fehér színeket kedvelő, 11 éves Anikának készült Mariann kérésére ez a nevének kezdőbetűjével meghímzett, virágindás táska, melyet a nagylányhoz a karácsonyi posta Németországba repített.


Ez az első táskám, amely "messzi-országban" azaz külföldön landolt és igazán nagy örömömre szolgált, hogy elkészíthettem, mert nagyon kedves és türelmes vevő kérte őszinte lelkesedéssel! (A Karácsony előtti szűk határidőt bevállalva még azt is végtelen türelemmel várta meg, hogy lediplomázzak és utána készítsem el a kért ajándékot! Nagyon jó volt így a vizsgán túl lenni, mert alig vártam már, hogy nekikezdhessek végre a kedves megrendelésnek... Ez a tudat tartott életben, hogy milyen jó lesz már utána... mert  csuda dolgok várnak...) :-)))
Mindent szépen megbeszéltünk, hogy a nagyobb táskát szeretné (15×20cm), mert nagylányról van szó. Így adódott, hogy állítható vállpántúra készítettem, hogy később is használhassa, ha nagyobb lesz! Természetesen ez is kifordítom-befordítom táska, amit kétféle módon is lehet hordani...


Mivel a megajándékozott nagyon szereti a kék színt, ezért a zöld virágszár indák közé rejtettem még türkizkék kunkorokat is... :-)))


Nem tudom, hogy miért is van számomra különleges jelentősége annak, hogy idegenbe vetődött egy alkotásom, de nagyon jó érzéssel tölt el, hogy a világ másik táján egy kislány oldalán ott lifeg a táskám. (Lehet, hogy ez csak nekem nagy dolog, de az ember lányának életében mindig vannak mérföldkövek, különleges, emlékezetes pontok, momentumok és számomra ez is az volt...) 
A visszajelzések szerint Anika örült a táskának és remélem szívesen fogja hordani majd... :-)))
Nekem minden esetre emlékezetes marad mindig ez a táska! Ugyanúgy, mint a legelső monogramos kistáskáim is, amelyek Anika táskájának mintájául szolgáltak...
Szerettem őket és még most is a szívem csücskei... :-)))

2012. január 11., szerda

Gondolatok, alkotás, kreativitás

"A kreativitás az a minőség, amit a cselekedeteidbe viszel. Ez egyfajta hozzáállás, egy belső megközelítés - egy más szemléletmód... Nem lehet mindenki festőművész - de nincs is erre szükség. Ha mindenki festő lenne, csúnya lenne a világ; nehéz lenne élni benne. És táncos sem lehet mindenki, arra sincs szükség. De mindenki lehet kreatív.
Bármit is csinálsz, ha azt örömmel, szeretettel csinálod, ha cselekedetedet nem pusztán gazdasági megfontolások vezérlik, akkor az kreatív lesz. Ha a cselekedeted képes valamiféle fejlődést elindítani benned, ha növekedni tudsz általa, akkor az spirituális, akkor az kreatív, akkor az isteni.
Minél kreatívabb vagy, annál közelebb kerülsz Istenhez. A világ összes vallása azt állítja, hogy Isten a teremtő. Én nem tudom, hogy ez így van-e vagy sem, egy dolgot viszont tudok: minél kreatívabb vagy, annál inkább istenivé válsz. Amikor a kreativitásod a tetőfokára ér, amikor az egész életed kreatívvá lesz, akkor Istenben élsz. Tehát minden bizonnyal ő a teremtő, mert mindig az alkotó emberek kerültek hozzá a legközelebb.
Szeresd, amit csinálsz. Légy meditatív, amíg csinálod - bármi legyen is az!"
(Osho)

Egyre-másra kerülnek elém a folyamatos útkeresés közben az alkotói kreativitással kapcsolatos gondolatok, ami folyamatosan visz valami (jó rezgésű) dolog felé és egyre-másra érnek ellenpontként a (negatív felhangú) behatások a végzettsége(i)mmel kapcsolatos világból. Eddig úgy éreztem mindegyik én vagyok (az alkotó, az ötletelő és az építész..) és bármi belefér az életembe ennek a mostani útkeresésemnek a kimenetelébe. DDDe...
A különböző behatások, ingerek hatására egyre inkább kezd szétválni bennem minden, a szabad alkotás és az eredeti szakmám...

Olyat szeretnék csinálni, amit szeretek (erre minden ember vágyik, ez eddig nem újdonság), mindegy milyen munka, lehet az alkotói munka vagy irodában végzett munka, csak örömöm teljen benne vagy legalább megelégedettséggel töltsön el...
Keresem az utamat... a merre, hogyan továbbot..... Nyitott vagyok mindenre (és egyenlőre még türelmes is), de azt látom, hogy mindent nem lehet... és egyenlőre túl sok benne a DE!

Útkeresésem egy korábbi darabja ez a halványlila, kerek filctáska-neszeszer... kerek és egész...


 

...mindkét oldala...

(A levehető pánt itt a képeken nincsen rajta, de válltáskaként és övtáskaként is lehet hordani ezt a fesztiváltáskám mintájára készült kerekséget.)

Biztos vagyok benne, hogy megtalálom az utat előbb vagy utóbb és ilyen kerek lesz minden! A "Bármit is csinálsz, ha azt örömmel, szeretettel csinálod..." gondolatot szem előtt tartva remélem "gömbölyű" lesz minden... :-)

2012. január 6., péntek

Recepteskönyvek ajándékba

Megmutatom, amíg még közelebb vagyunk a Karácsonyhoz, mint távolabb...

Az elsős tanítónéniknek készítettem ajándékba! Én csak annyit javasoltam közös osztály ajándékként, hogy ne utalvány legyen, hanem valamilyen személyesebb és én szívesen elkészítem, ha tudom! (Mondjuk én osztálynapló borítóra gondoltam, de ez lett belőle végül...) És akkor beindult a közös ötletbörze... Marcsi és a többiek kitalálták: legyen receptes könyv mappa, varrott borítóval, amibe a gyerekek kedvenc családi receptjeit összegyűjtjük! Így közös ajándék és személyes is!
Lelkesen gyűltek a jobbnál-jobb beküldött receptek, amit összerendeztek, kinyomtattak szép papírra, színes elválasztólappal (az ételcsoportok közé).
Én pedig az utolsó hétvégén, az utolsó percben megvarrtam a receptes könyv borítókat a két tanítónéninek! (Természetesen, mint már oly sokszor előfordult velem a nem olyan régi keletű, kezdő varrótudományom története során, most is ez az első ilyen jellegű próbálkozásom és mint ilyen ez is sokkal tovább tartott elkészíteni a kitalálás miatt, mint azt kellett volna és szerettem volna...)

Még menet közben is módosult az összevarrás módja (bevált szabásminta híján), de végül összehoztam. Nem tökéletes, de egy első bálozótól (borítókészítőtől) nem is várható több...
Mindegyik borító színvilága a tanítónéni habitusához, ízléséhez próbál igazodni! Remélem eltaláltam... Ami közös bennük, az a natúr színű lenvászon borítóalap belül puha vliessel bélelve, a Ninától vásárolt festett farkasfog díszítés, a drapp gyapjúfilc mézeskalács figura (mely recept könyvesebbé kívánja tenni a borító küllemét) és a textilfilccel rajzolt felirat (ha a mézeskalácsfigurából nem derülne ki)... :-)))

(Ezen a képen nem piros a szaténszalag, de nem ám, hanem szép bordós-lila, 
csak az utolsó pillanatos fotókon a lemenő nap fényei torzították a színeket...)

(Itt pedig már igen jól látszik a fotó fényeiből, hogy lemenőben van a téli nap...
A képeken látható borítózsebben lévő jegyzetlapok az Urban:Eve blogról valók.)

Annyit tudok, hogy nagyon tetszett nekik, főleg a kedves ötlet, hogy a gyerekek családi receptjei kerültek bele! Jó kis ajándék, mert a gyűrűs mappában tovább gyűjthetik majd a saját receptjeiket is a befűzött üres pótlapokon és a belső borítózsebben található jegyzetlapokon...

2012. január 3., kedd

Lila virágos kislánytáska filcpénztárcával

A karácsony előtti utolsó megrendelés egy S.O.S kérésre készült. A népi virágmintás táskáim mintájára kértek egy lila virágmintás farmertáskát egy 10 éves kislánynak karácsonyi ajándéknak. A kedves kérésnek nem tudtam ellenállni és bevállaltam, mert olyan szívesen készítettem a korábbi monogramos, kacskaringós virágindás kistáskákat... :-)
És azt is nagyon jól tettem, hogy a felvetődő kérdésre, miszerint esetleg egy belevaló kis pénztárcát is tudnék-e csinálni (hogy komplett legyen az ajándék), én bizony kis töprengés után igennel válaszoltam (ilyen gyerekpénztárcát még nem csináltam, de mint oly sokszor már, ez sarkallt a megoldás kitalálására...). A pénztárcának egyszerűnek és gyorsan kivitelezhetőnek kellett lennie, hogy még időben átadhassam Karácsony előtt (posta már szóba sem jöhetett)!



A kis válltáskánál a jelenlegi kedvenc lilás-virágos anyagomat használtam bélésként, ami igazán nagylányossá teszi ezt a táskát. (Igen, ez a kedvenc pécsi anyagszerzeményem, mint az már az előző bejegyzésben is látható volt és ahogy lenni szokott a kedvencekkel, ebből sem vettem elég hosszú mennyiséget...)


A pénztárcát két réteg gyapjúfilcből gondoltam ki, hogy jó tartása legyen... kívül egy kevésbé koszolódó sötétlila filcből, belül pedig a táska halványlila filcvirágának színéből készült gyapjúfilcből (bévül a halványlila színen a pénzecskék is jobban látszanak). A géppel összevarrt, kétrétegű kis pénztárcát a táskával összhangban lévő halványlila filcvirágmintával díszítettem.



(Tudom, sok a kép, de most sem sikerült a sok fotó közül szelektálnom, mert mindegyik mást mutat nekem, hiába ugyanaz a páros...)

Megtetszett ez kis pénztárca, szerintem nem ez az utolsó, amit készítek, valami azt súgja... Örülök, amikor számomra új kérésekből hirtelen ötlettől vezérelve, ilyen új ötletek, megoldások születnek... (nekem legalábbis újdonság)... Semmi extra nincs benne... (csak az útkeresésem)... végtelenül egyszerű (ami mondjuk rólam azért nem mondható el), viszont nem is akar más lenni, mert ő ilyen...egy kedves kis pénztárca!
Nem tudom másnak is tetszik-e és hogy kelendő lenne-e, ha készítenék még hasonló kis pénztárcákat, de a nagylányom nagyon oda volt érte... :-)
Már nem merek a véleményére adni, mert úgy érzem túl elfogult minden kézzel készült alkotás(om) iránt...(bár azért a lelkesedése mindig inspiráló tud lenni...) :-)))
Azért örülnék pár nem elfogult véleménynek... ;-)

2012. január 1., vasárnap

Új év, új napok

Nagyon találónak éreztem ezt az idézetet, amikor olvastam:
"Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni! Higgy a csodában, mert teli van vele az élet! De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai..."        (Ron Cristian)

Rengeteg tervem, álmom van erre az évre (is)... :-)))

A tavalyi év olyan sok mindent hozott, hogy álmomban sem gondoltam volna, hogy velem ilyenek fognak történni (tanulmánybefejezés, új ismeretségek, barátságok, temérdek alkotás, ötlet és a rácsodálkozás fantasztikus érzése, hogy "Jé, ilyet is tudok?!")
Nem sorolom fel mit szeretnék, mert az élet úgyis megadja a lehetőségeket (de ha nem, az sem baj)... Sokszor rajtunk áll, hogy meglássuk a pillanatban a benne rejlő lehetőségeket, sokszor pedig nem rajtunk múlik, mit hoz az élet... De legalább törekedni kell a pillanat megélésére... Őszintén remélem, hogy a belső hang most is vezérelni fog, hogy a belső rezdülések és a megtalált lélekcseppek továbbra is utat tudjanak mutatni... :-)

Azt már most is tudom, hogy hasonló kvalitású és stílusú alkotásokat szeretnék majd készíteni az idén (korábbi fonalas terveimet továbbgörgetve)... 


Ezt a mustársárga gyapjúszövetből készült pénztárcás irattárcát Colette alkotónapján kezdtem el a férjem anyukájának karácsonyi ajándékaként. Régi tervem volt a győri, színes fonalköteg-szerzeményem felhasználása szabad vonalvezetésben, ami egy stilizált fatörzsként született újjá színjátszós kékeszöld gyöngy lombkoronával... (Valahogy úgy éreztem a fonalak rendezgetése közben, mintha egy textilképet készítenék... Önálló életet éltek az anyagok, színek és gyöngyök a kezeim között...) A sötét türkizkék díszgomb a mágnespatent felett a férjem édesanyjától kapott gombok közül származik, az Ő egyik kedves gombjának újrahasznosítása. Kívül és belül is a szívem csücske mind anyaghasználatban, mind a színvilágban, mert minden szeretetem beleálmodtam...

Ilyet szeretnék készíteni újra és újra... mármint nem a pénztárca a lényeg, hanem ez az összhang az anyaggal és velem meg a bennem munkálkodó energiákkal... :-)))

Nem kell, hogy mindig minden teljesüljön, de törekedni fogok rá, hogy az összhang meglegyen... :-))) Nemcsak bent, hanem kint is...

Reményteli és szeretetteljes boldog Új Évet kívánok Mindenkinek őszinte szívemből és kívánom, hogy olyan legyen, amilyennek szeretnénk... a legapróbb örömöknek is örülve!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...