2012. december 29., szombat

Titok-alkotás közben...

Nagyon sok titkos munka készült Karácsony előtt (és nemcsak megrendelésre)! :)
Ha összeszedem magam, akkor szép lassan előbukkannak majd a fotók is...! Elöljáróban csak annyit, hogy életem egyik nagy ajándéka és élménye volt az őszi nemeztanfolyam Mihály Eszter Nemezműhelyében, amelynek az általam készített alkotói terméséből csak töredékesen mutattam (mutathattam) eddig képeket...!
Így készült például saját kezűleg a lányaim egyik karácsonyi nemezmeglepetése is... Nagyon készültem rá és bizony sok munka volt benne... De a határtalan örömük, minden gyúrással töltött percet megért...!


Ki találja ki a kép alapján, mi volt az? :)

2012. december 24., hétfő

Szeretettel az ünnepekre...

"Az ünnep a szív legfőbb gazdagsága."
(Csorba Győző)


A képeslapot Ágoston-Papp Mónika keramikus barátnémtól kaptam egy Karácsony előtti rövidke mézeskalácsos-kávézós találkozás alkalmával, egy közös "meglepetés-ügyködésünkből" kifolyólag... A kép egy korábbi csodálatos kerámiaalkotását ábrázolja, a kis Jézust Madonnával! Többek között az ilyen áldott, elcsippentett közös pillanatok teszik lélekkel telivé és ünneppé a Karácsonyunkat! :)

Békés, boldog Karácsonyt és 
szeretetteli örömöket kívánok Mindenkinek!

Őszinte szeretettel: Kriszta

2012. december 20., csütörtök

Készülődés...

Karácsonyra hangolódás... :)
Olyan ez a zöld kerekség, mint egy karácsonyfa dísz...!

(Volt ilyen DOTTY-dísz tervem is, de idén már nem maradt rá időm...
De nem baj, jövőre is lesznek díszíteni való fenyőfák...)

És mostantól karácsonyi előkészületek, elmaradt sütések, egyebek következnek... 
Mert bizony sikerült minden megrendelést időre elkészítenem! :)
Most a kis családom jön...!!! 
Mondtam már, hogy szeretem 
ezt az időszakot minden izgalmával együtt?!
 
Örömteli karácsonyi készülődést kívánok Mindenkinek! :)

2012. december 17., hétfő

Karácsonyi kedvezmény

És akkor most jöjjön az eheti meglepetés, amivel szeretnék kedveskedni Nektek Karácsony előtt a sok visszajelzésért, a vásárlásért és a kedvességért:
 
KARÁCSONYI AKCIÓ!!! 
Minden termékemet 10% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg
 mától, dec.17.-19. éjfélig 
(hogy csütörtöktől elsőbbségivel ajánlottan
postázhassam a csomagokat)! :)))
 
Nagyon sok alkotásomat feltöltöttem ide a Meska boltomba: http://meska.hu/Shop/index/6075
Az itt szereplő árakból jön le a 10% kedvezmény, amihez hozzájö
n még a teljes árú postaköltség!


A nagy DOTTY táskák, a virágmotívumos farmer, a zöld és a világos nyári táskáimra is vonatkozik a 10%-os kedvezmény, amikről privát üzenetben lehet érdeklődni nálam (mert időhiány miatt nem tudom már őket feltölteni a boltba)!
Ha valami más a legutóbb bemutatott alkotásaim és munkáim közül esetleg még megtetszett, akkor szintén üzenetben (nem hozzászólásban) lehet érdeklődni, hogy megvan-e még! :)))
Remélem Mindenki talál nálam kedvére valót így Karácsony előtt...!

2012. december 15., szombat

Télköszöntő Vásár

Kifejezetten erre a most vasárnapi vásárra készítettem egy másik bőrfüles, halszálkás piros DOTTY szövettáskát, mert igen sokan kedvelték...! :)


Szóval szeretettel várok mindenkit a portékáimmal 
dec. 16-án, vasárnap 13.30-20.00-ig 
a TÉLKÖSZÖNTŐ ÜNNEPEN és Vásáron 
az erzsébetvárosi Kultúra utcájában 
(a Kazinczy utcában, a Wesselényi és Dob utca között) 
az ELTE-PPK aulájában ill. az Elektrotechnikai Múzeumban 
és előtte az utcai vásáron!

12.00 órától lesznek nagyon jó kulturális programok, színpadi előadások, kézműves foglalkozások, kinti és benti programlehetőségekkel és árusokkal is (többek között fél 2-től én is ott leszek az alkotásaimmal)!
Nagyban megtekinthető a részletes programlap itt: http://krizantam.blogspot.hu/2012/12/telkoszonto-unnep-kultura-utcajaban.html
Gyertek ki, ha tudtok, mert jó időt ígérnek (esőmenteset), a szervezők jó programokat, én pedig sok szépséges alkotásomat kínálhatom és a beszélgetős, vásáros jó kedvemet egészen este 20 óráig! :)))

Nagyon személyesen: Amikor a simogatás segít...

Amikor az ember lányának estére olyannyira lemerülnek az elemei, hogy semmi másra nem vágyik csak nézni ki a fejéből (és tegnap estére ez képződött meg a több hét óta összeadódó megfeszített, éjszakákba nyúló munka következményeként), akkor jön SÜSÜ...!!!
Amikor annyira szükséges a fej és a lélek kikapcsolása, hogy este édesanya kéri a gyerekektől, hogy "Hadd nézzünk már egy kis Süsüt!"...
Az egyet jelent azzal, hogy félretéve minden munkát (elkészítésre váró sürgető megrendelést), mindannyian összebújunk és együtt nézünk egy vagy két Süsü-mesét lefekvés előtt! :)))
És nemcsak én (és édesapa) ölelem meg őket közben, hanem tegnap bizony a 7,5 évesem simogatott úgy, hogy az ölébe hajtva a fejemet bújtam hozzá...! Kértem Őt (hogy hadd bújjak oda) és Ő minden együttérzésével felém fordulva ölelt át és simogatta a hajam mesenézés közben...! Minden bajom és nehézség messze tűnni látszott...! :)))
Nagyon mélyen elraktároztam ezt a pillanatot, mert a tegnapi és mai tragikus hírek a világból menthetetlenül összeroppantottak volna, ha nem egy ilyen este után olvasom őket! (Nincs tévénk és szerencsére nem bombáznak nap, mint nap mindenféle információkkal ebből a mostani felfokozott világból, de azért a hírek hozzám is eljutnak, ha olvasom őket!)

És nem tudok szó nélkül elmenni mellette, mert túlcsordult bennem minden....! Szülőként, édesanyaként és emberként nem lehet elmenni az ilyen tragédia mellett...!!!
(Tudom a világtörténelemben mindig akadtak szörnyűségek és voltak mindig is, de EZT az iskolában történtet nehéz feldolgozni szülőként...emberként pedig felfogni ép ésszel lehetetlen...)
Már kisírtam magamból tegnap és ma reggel is... (És most muszáj volt ki is írnom magamból, amennyire csak tudom... Hátha segít...) De nincsenek rá szavak!!!

Nehéz így a Karácsonyra ráhangolódni, az adventi várakozós időszakot maradéktalanul megélni, amikor lélekben (is) készül az ember és keresi, próbálja megélni a belső békességet... De mindezek ellenére és igenis dacára, méginkább megerősödik az ember, hogy KELL az ölelés és simogatás...!
Mert igen... Csak azt tudom, hogy ölelem, óvom, simogatom őket (addig amíg hagyják...), hogy érezzék, mi mindig itt vagyunk nekik...!!!

És hogy jobban kezdődjön ez a nehezen beinduló szombati tanítási napjuk, megmutattam nekik reggel útravalóul ezt a kutyás videót egy Down-szindrómás kisfiúval.... És tényleg átalakult a hangulatuk... Egy kicsit ki is simultak...


Mert EZ AZ, amiben hiszek...! Ezekben a világot jobbá tevő apró rezdülésekben, érzésekben, kapcsolatokban, ami miatt a nehéz világunk még mindig tud működni... (Amikor valaki, akár egy kutya, ilyen érzékenyen fordul a másik felé...) Az apró, finom pillanatokban... Mikor az odafigyelés jelen van...!

Amikor egy simogatás segít...! :)

Őszintén kívánom Mindenkinek (és nemcsak a Karácsony várás kapcsán), hogy sikerüljön megtalálnia és megélnie a pillanatokat, amik szebbé teszik a világot kint is és bent is...! :)

2012. december 14., péntek

Terrakotta bársony laptoptáska törökmintás lélekcseppekkel

Év eleje óta várja kiszabva ez a terrakotta bársony anyag, hogy táskává váljon lélekcseppes Paisley-mintájával... :) Korábban volt már egy hasonló táskám zöld bársonyból, amit igazán szerettem! 


Igazi álom megtapintani ezt a nagy puha bársonytáskát... A mogyoróbarna bőr fület pedig mintha csak hozzá készítették volna...!!! Amikor megláttam, tudtam, hogy csakis ez való ehhez a régóta várakozó bársonyanyaghoz! :)





Belül klasszul megerősítve vízálló anyaggal, puha vliessel, meg minden fincsiséggel, zsebekkel, amitől még fázós laptopot is vihet benne az ember lánya... ;-)


Hosszú idő volt míg összeállt így együtt, de megérte az alkotói várakozást! Nagyon, elegáns nőies táskaként képzeltem el, ezért kapott végül bőr fület! Akár laptop táskaként is megállja a helyét, mert erős, vízálló és puha, ami egy őszi-téli-tavaszi elegáns kabáthoz igazán csinosan mutathat! :)
Szerintem sok nő álma lehetne egy ilyen táska a Karácsonyfa alatt...! Az Ezüst-vasárnapi Télköszöntő Vásárban meg is lehet nézni...! ;-)

2012. december 11., kedd

Alakul a kollekció...

Nagyon erős, vízálló DOTTY-válltáskák, szatyrok készültek a sportos stílus kedvelőinek... A lyukasztásos filcmintákat nagyobb táskákon is meg akartam valósítani, hogy mondhatni egyfajta DOTTY-kollekció jöhessen létre... Olyan ami egybe tartozik, egymással kombinálhatók a kiegészítői és rám jellemző... Hát valahogy így képzeltem el! És még nem értem a végére... de azért alakul már!


Ezek a zöld DOTTY-válltáskák (szatyrok) tipikusan azok a "bedobom-a-holmim-és-megyek-táskák"!
És nem(csak) azért zöld, mert jön a Karácsony...! ;-)
Nagyon erős egyébként, mondom én, hogy nagyon... Olyan strapabíró, vízálló anyagból van, amit meg kell tapogatni, simizni, hogy az ember érezze, nem egy egyszerű bevásárló szatyorral áll szemben... Szeretettel ajánlom akár karácsonyi ajándékként is...! :)

2012. december 10., hétfő

Télköszöntő Ünnep a Kultúra utcájában

Ezen a hétvégén is megtalálható leszek egy igen színvonalas és nem mindennapi kulturális feltöltődést kínáló programon és vásáron...
 
Szeretettel várok mindenkit a portékáimmal 
a TÉLKÖSZÖNTŐ ÜNNEPEN és Vásáron 
az erzsébetvárosi Kultúra utcájában 
(a Kazinczy utcában, a Wesselényi és Dob utca között)

dec. 16-án, vasárnap 12.00-20.00-ig 
az Elektrotechnikai Múzeumban és előtte az utcai vásáron!

Lesznek nagyon érdekes és színvonalas kulturális programok, színpadi előadások, kézműves foglalkozások gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek kinti és benti programlehetőségekkel és lesznek árusok is (többek között én is az alkotásaimmal)!



Szóval igazán jó ünnepre hangolódás lesz (és nem csupán egy karácsonyi vásár), 
jó kis kézműves készülődős, ajándékkészítős program kicsiknek és nagyoknak színvonalas színpadi előadókkal (Sebő együttes, Makám, Bihari...stb.),
valamint kiváló karácsonyi ajándékbeszerző lehetőség!
Például lehet még akár TŐLEM is...!!! :)

Készülök bizony... 
...apróságokkal és nagyobbakkal is, hogy mindenki megtalálja 
az ízlésének és lehetőségeinek megfelelő alkotásokat, ajándékokat! És nagyon örülök, hogy egy ilyen odafigyeléssel megszervezett program és vásár részese lehetek! :)))

2012. december 9., vasárnap

Nyüzsögtünk... :)

Nagyon jó hangulatú volt a tegnapi karácsonyi Nyüzsi-vásár a Tranzit Art Caféban! ITT megnézhetők a nyüzsgésről a képek!

Ilyenek voltak a portékáim ezen a szombati vásáron... :)

Kép forrása: PandArte

És ilyen klassz alkotók között voltam! Megismeritek a sok közül melyik Krizantám-féleség?! :)

Kép forrása: PandArte

Köszönöm a sok kedves visszajelzést mindenkinek, aki ellátogatott a vásárba! Dórinak külön köszönöm a szervezést, érdemes elolvasni a lelkes beszámolóját a PandArte blogon! :)

2012. december 7., péntek

Grafitszürke cirmos, kötött DOTTY táska

Ezzel a garfitszürke kötött anyaggal indult el minden a téli DOTTY táskák irányába... :)
Amint megláttam ezt a kevert szálas gépi kötött gyapjú anyagot méterben, tudtam...nekem dolgom van ezzel... ! (Sosem láttam még ilyen anyagot méterben, el sem hittem, amikor megláttam...)


Csakis natúr színű bőrfüllel és jelzés értékű DOTTY filcdísszel képzeltem el elsőre... Nagyon húz hozzá a szívem, nagyonis...! :)




Belül klasszul megerősítve vetexxel, vízálló táskamerevítő anyaggal, puha vliessel, meg minden fincsiséggel, zsebekkel amitől még fázós netbookot is vihet benne az ember lánya... ;-)

2012. december 6., csütörtök

Piros halszálkás DOTTY szövettáska

Nagyon régóta tervezem elkészíteni ezt a táskát, nagyon...!
Lyukasztott mintával díszített, nagy szövettáska, piros bőr füllel...


Ez a halszálkás pirosas-drappos szövetanyag nagyon megfogott, amikor megláttam! Tudtam, hogy kezdenem kell vele valamit télen... ;-)



Igazán erős táska! Igazán... Belül vetexxel, vízzáró táskamerevítővel megerősítve és kétoldalas,  puha vliessel bélelve... Mélypiros pamutbélésén 3 rekeszes zseb készült az apróságoknak, kulcsnak, mobilnak!



Nagyon klasszikusan nőies táskaként képzeltem el, ezért terveztem bőr füllel!
Akár laptop táskaként is megállja a helyét, mert puha és vízálló, ami egy őszi-téli-tavaszi kabáthoz igazán csinosan mutathat! :)


A most szombati Nyüzsi-vásáron a Kosztolányi térnél élőben is megtekinthető...! :)

2012. december 5., szerda

Levendulás zsákok DOTTY-filcdísszel

Kifejezetten a karácsonyi vásárokra készítettem ezeket a levendulás zsákokat, hogy aki apró ajándékot szeretne, az is megtalálja nálam a szívének kedveset...! Mondjuk dec. 8-án a Nyüzsi-vásárban vagy dec. 16-án a Kazinczy utcában!





Valahogy a Karácsony klasszikus színeihez nyúltam (piros-zöld-natúr), de nem a hagyományos értelemben... Pöttyök és kockák találkozása a natúr színvilággal... és persze DOTTY-filcdísszel... :)
Csak hogy felismerhető legyen, hogy tőlem van... ;-) Az illatuk pedig csodás... telis tele friss levendulavirággal...!

Hópehely csokival...

Hópehely álom forró csokival... :)


 
Kint fehér hótakaró, de bent egy jó bögre forró csokoládé... Ez az igazi!

Remélem azért látszik, kedves barnát a türkizzel imádó sorstársaim, hogy mire is használtam fel (hasznosítottam újra) a lyukasztás során kihulló pöttyeimet... ;-)
Van kicsi és nagy DOTTY- fülbevaló is, így mindenki megtalálhatja a hozzá illő méretet! :)

2012. december 3., hétfő

December

Lázas karácsonyi előkészületek, vásári készülődések, (szerencsére nem lázas, de itthon lábadozó) nagy gyermek teszi izgalmassá a kezdődő decembert! Nagyon szeretem ezt az időszakot...van benne egy jó hangulatú várakozás (és persze felfokozott pörgés is mindig)! Minden pozitív gondolatomat összegyűjtöttem erre a sűrű időszakra és hoztam Nektek egy jó energiákkal teli szivárványos ízelítőt a hétvégi Nyüzsi-vásáros kínálatomból! :)


A szombati karácsonyi vásárról itt olvashattok bővebben:
http://pandarte.blogspot.hu/2012/12/karacsonyi-nyuzsi-vasar.html
 

2012. december 1., szombat

A páva gyönyörű színeiben

Ezt az érmetartós DOTTY-filckulcstartót a kedvenc lila-kék-zöld színpárosításomban az eozin mázas Zsolnay kerámiák ihlették... :)



A páva színeiben irizáló kékes-zöldes gyöngyök mindig máshogy csillannak a fényben... :)




Ilyenek is lesznek velem a jövő hétvégi Nyüzsi-vásáron, dec. 8-án! ;-)
Most már csak az a kérdés, hogy szép-e?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...