2013. február 26., kedd

Apró öröm(ök)

Azt hiszem furán büszke vagyok erre a sünire... :)
Olyan pici és mégis... A maga alig 2 centis valójával belopta magát a szívembe... és azóta is ott csücsül...!

(Talán a nózija csúcsáig van annyi, de lehet, hogy még annyi se... Már nem tudom lemérni, mert egy szülinapos kislánynál lakik a továbbiakban...)  


Ritkán fordul elő a maximalista fejemmel, hogy valamivel minden tekintetben maradéktalanul elégedett lennék...de sikerült tüskés frizuráját úgy "fésülni" varrógéppel, ahogy azt kell... És ez örömmel tölt el! Apró örömök, de nagyon fontosak! Még a nap is kisüt, ha rágondolok...! :)))

2013. február 25., hétfő

Madárka, madárka...

Tavaszváró madárcsicsergés... :) 


Nemsokára mutatom ezt a vidám erdei mintás ceruzatartós rajzmappát, 
de addig is egy kis előzetes belőle a tél utolsó hetének indítására...
 
Ti is halljátok a tavasz előhírnökeinek énekét...?! :)
 
És íme egy vidám madárkás dal, hogy jó kedvünk legyen... :))) 
 
 
" Mondd meg nekem te kis madár
mikor leszen nyár?
Megmondom én neked ember,
mikor leszen nyár.
 
Tavasz,tavasz, gyenge tavasz
mindent megújítasz,
Erdőt, mezőt beborítasz,
engem szomorítasz.
 
Mondd meg nekem te kis madár
mikor lesz már nyár?
Megmondom én neked ember,
mikor lesz már nyár.
 
Tavasz, tavasz gyenge tavasz
mindent megújítasz,
Erdőt, mezőt beborítasz,
engem boldogítasz."

Szép  madárdalos hetet Mindenkinek! :)

2013. február 17., vasárnap

Grafitszürke kötött DOTTY-táska piros bőrfüllel

Volt az a bizonyos natúr bőrfüles, kötött szürke cirmos ill. egy másik, a piros bőrfüles, halszálkás szövet DOTTY-táska, ami igencsak sok embernek a szívébe lopta magát tavaly év végén. Az enyémbe is... No meg Andiéba is...!
Mint kiderült ismét egyre járt az agyunk és az ízlésvilágunk hasonlót diktált... Én már fejben kigondoltam korábban, hogy milyen jó lenne a szürke kötöttet egyszer piros bőrfüllel megvarrni (akkor éppen nem volt már rá több időm), Andi pedig nem sokkal ezután (erről mit sem tudva) rákérdezett, hogy mivel mindkét táska tetszik neki és nem tud dönteni, mi lenne, ha piros bőrfüllel készítenék neki egy szürke kötött táskát?!
No ilyen, amikor hiába a kilométerek távolsága a szív és az ész egyet gondol.... :)))
Nekem sem kellett több (csak egy kis idő) és örömmel nekiláttam az új évben!


Szép kis kerek DOTTY-mintát lyukasztottam hozzá piros gyapjúfilcből, ami igazán jól illett a piros bőrfülhöz!

Aztán amikor készen lettem a táskával, akkor láttam, hogy a varrógéppel túl közel varrtam a bőrfüleket a cipzárhoz és emiatt a füleknél picit megakad a bélésben a cipzár... 


Hiába nyilvánítottam egyszer már késznek, mégis lefejtettem a füleket pár nap múlva és újra varrtam kézzel a bőrfüleket ill. a cipzárnál leöltöttem körben szép nagy, rusztikus öltésekkel a piros bélést! Olyat úgysem adtam volna ki a kezeim közül, amivel nem vagyok megelégedve, de így örömmel nyugtázhattam, hogy megérte a plusz egy nap munka, mert olyan lett, amilyet eredetileg megálmodtam... :)


Akárhányszor varrok hasonló típusú táskát, mindig alakul rajta egy kicsit valami... valami jobbá lesz... Belül jól megerősítettem vetexxel a piros selyembélést és a szürke kötött anyagot is, a két réteg közé került vízálló táskamerevítő anyag, kétoldalas, vastag, puha vlies, meg minden fincsiség és lett sok zseb is! Így még érzékeny, fázós netbookot is vihet benne az ember lánya... ;-)
A táska talpán belül egy 10 cm széles polifoam lap biztosítja a jó tartást, amit menet közben találtam ki. Így jobb tartása van az egész táskának...!


Mindig is nagyon bírtam ezt a piros-grafitszürke színpárost! Nagyon rezeg a léc (a kevéske időm ellenére), hogy esetleg mégis varrok magamnak is egy ilyen szívem-csücske kötött táskát... :)


2013. február 14., csütörtök

Szeretni és szeretve lenni...

Lélekcseppem a Kedvestől....
Imádom!!! :)


Csodás dolog ilyet kapni egy nehéz nap estéjén...! :)

2013. február 11., hétfő

Kéznyűvész Játék bemutatkozással

Fantasztikusan indul ez a nap...! :)
Ezen a héten én vagyok a bemutatkozó Kéznyűvész a H-Art és a Foltbolt oldalán! Nagyon örültem, amikor Kemény Kriszta (a FoltBolt vezetője) felajánlotta tavaly év végén egy munkámat látva, hogy szívesen bemutatná az alkotásaimat a Kéznyűvész sorozatban! :)
Itt olvashattok rólam és az alkotásaimról bővebben: http://www.facebook.com/pages/H-ART/202838273157321?sk=app_396092597090073
Örülnék, ha játszanátok velünk itt: http://www.facebook.com/pages/H-ART/202838273157321?sk=app_396092597090073
Nem kell semmi mást tenni, csak annyi a dolgod, hogy válaszolni kell egy kérdésre és megnyerheted a nyereményt, egy saját festésű gyapjúfilcből készült, türkiz DOTTY-fülbevalót!


Így ezen a héten is folytatódhat a játék egy másik szépségért...! :)))

2013. február 10., vasárnap

Amikor mindenki nyertes... :)

Rendhagyó eredménye lett a színes szivárványos JÁTÉKnak!  Különleges...

Kevesen léptek játékba (ami miatt csöppet sem vagyok letörve), így olyan hangulatú volt az egész, mint egy virtuális, meghitt kis összejövetel a Kedvesekkel! :)
Akik írtak, azoknak minden egyes szavát megbecsülöm, értékelem és a lehető legnagyobb örömmel fogadtam, mert vagy olyanok írtak, akiket már személyesen is ismerek, szeretek és becsülök és maguk is alkotók, vagy olyanok akikkel személyesen ugyan még nem találkoztam, de az alkotásaimat őszintén értékelik. Bizonyíték erre a sok kedves szó...! :)

És ez nekem a számoknál sokkal, de sokkal fontosabb!!! :)
Köszönöm-köszönöm! 

Ezért úgy döntöttem (és az én drága emberemmel egymástól függetlenül is erre jutottunk), hogy MINDENKI KAP AJÁNDÉKOT, méghozzá azt, amit szeretett volna a DOTTY-fülbevalóim közül, mert olyan Kedvesek jelentkeztek!!! :)


A NYERTESEK TEHÁT:

PJulcsy
Szakács Szilvi (szszila)
Colette
Csigaszabó Anita
VR Júlia
Kékmadár Móni

Ilyen színeket választottatok, de természetesen megbeszéljük majd a részleteket e-mailben!


Kifejezetten örülök, hogy így döntöttem és mindenkit megajándékozhatok, mert úgyis sokszor gondolok arra, milyen jó lenne, ha a számomra kedvesek az én alkotásaimat hordhatnák, mert amúgy is tetszik nekik! És ez a legnagyobb öröm... :)))

Köszönöm a játékos összejövetelt és a kedves, őszinte szavakat!
Az értékes tárgyaim virtuális polcán kiemelt helyet kaptak...!
Ölelek Mindenkit! :)

2013. február 8., péntek

Napsugaras frissesség DOTTY-módra

Egy kis napsugár...! :)

(A szürkeség pedig monnyon le...!)

Mert szükség van a napfényre, még a szikrázó hó mellett is...
Ez olyan igazi tavaszváró vidám DOTTY-filctáska/neszeszer (levehető pánttal)... A frissességet sugárzó napsárga, világoszöld színeivel, amit a narancssárga viaszolt zsinór fityegő tesz izgalmassá a magenta rózsaszín fagolyóval! :)



Tegnap már kerekedett (tőle) egy kis minimális napfény, de ma remélhetőleg hét ágra szóló napsütésben lesz részünk az elmúlt hetek szürkesége után...Töltekezni kell a napsugárral, hogy legyen energiánk tavaszig! :)



2013. február 5., kedd

Színes szivárványos JÁTÉK, azaz 2 év nagy idő...

Ez lesz az idei első játék, mert eljött az ideje, hogy megköszönjem egy kis ajándékkal a 2 éve indult blog és az alkotói munkám követőinek a lelkesedést! És az hogy ennyien járnak erre, az elmúlt évben indult facebook oldalamon ill. kíváncsiak rám és az alkotásaimra, az a 2 évvel ezelőtti indulás óta eltelt idő ajándéka! Szívesen veszek minden hozzászólást (és bíztatok rá mindenkit, hogy semmiképpen se fogja vissza magát, akár csak egy-két szó erejéig is), mert komolyan jól esik, hogy ennyien vagytok!!! :-)))
Az utóbbi évben indult a lyukasztásos technikával készülő DOTTY-filckollekció, újabb táskaötletek, gyapjúfilc ékszerek és a nyitott világszemlélet jegyében a facebook oldalam is...! Sok újdonság, vásárok, sok új ismeretség és alkotás...! Ezért köszönetképpen a játékos kedvűeknek szeretnék személyre szóló ajándékkal örömet okozni! Így lesz ez a 2 év kerek és egész! Akárcsak a színes ajándék... :-)))


NYEREMÉNY:
Saját színvilágodban készült, egyedi DOTTY-filcfülbevaló
(ha a képen láthatók között nem találtál neked tetsző színűt, 
akkor érdemes az eddig bemutatott fülbevalóim között körülnézni)

A JÁTÉKFELTÉTEL:
Írd meg ITT
2013. febr. 9. éjfélig egy rövid megjegyzésben:

1. néhány őszinte gondolatodat, véleményedet erről a 2 évről, arról, amit itt látsz,
2. hogy milyen színű fülbevalót szeretnél!
3. Ha eddig esetleg nem tetted volna még meg, akkor komoly játékfeltétel, hogy a blog regisztrált követője legyél (ezzel jelezve felém, hogy tényleg őszintén érdeklődsz az alkotásaim iránt)!
4. Ha nincs a profilodban elérhetőséged, akkor a nyereményértesítés miatt 
az e-mail címedet is írd le feltétlenül (különben sajnos nem fogom tudni bedobni a nevedet a kalapba)!

5. Nem feltétel a játékot kitenni a saját blogban, fércbúkon, de kifejezetten örülnék, ha híre menne és minél többen megismerhetnék a játékon keresztül a munkáimat! Esetleg más is szívesen bekukkantana... :-))) Csak mindenképpen jelezd, hogy megtetted ezt a kedves gesztust és köszönetképpen a fülbevaló mellé választhatsz egy DOTTY-nyakláncot is!

A facebook oldalamon és a blog korábbi bejegyzéseiben (itt, itt, itt, itt, itt, itt) ill. a Meska-boltomban megtalálhatók az eddig készített DOTTY-filcékszer alkotásaim! Körül lehet nézni és szemezgetni, kinek melyik szín és fülbevalóméret áll közel a szívéhez és az ízléséhez!
Tudom sokan nem szoktak játszani, sokan pedig igazán szeretik a játékokat! Én azért nagyon örülnék, ha néhány leírt szó ellenében mégis sokan elfogadnák ezt a játékos őszinte invitációmat!
A sorsolás várhatóan febr. 10-én lesz! :-)))

Jó játékot Mindenkinek! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...