2013. április 29., hétfő

Kifordítható, színes virágos-lélekcseppes táska

Csak annyit mondok, hogy imádom ezt a virágos anyagot! Minden benne van, amit a színes anyagok, minták iránt érzek és amit szeretek bennük...


Még a LÉLEKCSEPP-törökminta is benne van...! :)))



Kifordítható táska ez farmeros kék beütéssel és zárható cipzáras zsebbel (az értékeknek)...


És így ebben a formában nagyon szerethető szerintem...! :)


2013. április 27., szombat

Színes Nyüzsi Vásár és alkotó forgatag

Szeretettel várok mindenkit ma (ápr. 27-én) a portékáimmal a Szülinapi Nyüzsi Vásáron 10.00-18.00-ig az ISKOLA nevű közösségi térben!
Helyszín: ISKOLA (régi Tűzraktér)
1061 Bp. Hegedű u. 3.

Aki tud, jöjjön el! Ebben a gyönyörű időben jó kis vásárnak ígérkezik klassz alkotós programokkal, workshoppal...! :)

Sok-sok szépséggel készültem és a régóta tervezett ékszertartó fám is bemutatkozik a színes DOTTY-ékszerekkel együtt...! ;)
(A bonsaios fiúknak, a Marczika Bonsai Stúdióból pedig nagyon köszönöm a fát és a sok kedvességet!)

2013. április 25., csütörtök

Kifordítható natúr-barna-türkiz óriás táska

Óriás táska a természetesség jegyében... :)
Spirit of the nature... 


Kifordítható nagy táskát készítettem csokoládébarna, natúr és türkizkék színekkel... cipzáros zsebbel (az értékek számára)...
(Így a pénztárcát, kulcsot, mobilt is becipzározva mindkét oldala használható a kifordítható táskának!)

Óriási ez az erős vászon válltáska (41×45×6 cm)... hatalmas és puha a vastag vlies bélésnek köszönhetően... :)
És a ruhatárnak megfelelően váltogatható az oldala: nyáron a világos vászon, ősszel-tavasszal a barna mintás lenvászonszerű csokoládébarna oldala...


Rengeteg táska vár még fotózásra és jó néhány a készre varrásra, de mindre nem marad idő megmutatni a szombati Nyüzsi-vásárig (mert ugye vagy varrok és haladok, vagy fotózok...) Lesznek szép számmal DOTTY-táskák, nyári táskák, kifordítható szaladgálós táskák kék-piros-fehér, natúr-türkiz, mustársárga-bordó  és indiaiasan tarka színekben... Mind szeretettel várja a vásárba látogatókat! Mit mutassak még ízelítőül?

2013. április 23., kedd

Nyüzsi és alkotás

Április 27. szombaton (10:00-18:00) találkozhatunk a
Szülinapi Nyüzsi Vásáron és Workshopon
PandArte rendezésében!

https://www.facebook.com/events/294755780657420/?ref=22


Gyere el, nézz körül 
és ha van kedved alkotni, 
akkor próbáld ki magad 
a Workshopon az újrahasznosítás jegyében! 
(Jelentkezni előre ITT lehet!)


Ha csak nézelődnél, akkor is érdemes eljönni, mert rengeteg színvonalas alkotó mutatja meg tavaszi, nyári kollekcióját! Biztos Mindenki talál valamilyen szívének kedves értéket az alkotások között... :)

2013. április 22., hétfő

Zöld tavasz

Kizöldült a világ...! Nemcsak kint, hanem bent is...
Mert nemcsak világoszöld DOTTY-fülbevalók készültek ám, hanem fűzöld is, mint ez...


(Kipróbáltam a divatnak engedve a smaragdzöld színt is... Mutassam majd azt is?! 
Nekem tetszik, pedig a zöld nem is annyira a színem, csak szeretem...) 

Nehezen, de térnek vissza az energiák... És ami a legizgalmasabb, hogy különleges ékszertartó fa van kialakulóban, amin a vásárban lehet majd testközelből megszemlélni a DOTTY-ékszereket... A természetesség jegyében egy igazi bonsai fa fog átalakulni ékszertartóvá... Alig várom, hogy debütáljon...! :)

2013. április 17., szerda

Gyógyító energiák

Tegnap délelőtt már csökkentett üzemmódban működtem, így gondoltam, amíg összeszedem magam, addig Krizantám-címkéket nyomdázok, mert úgyis elfogyott és kell a sok kiszabott táskához! No de a helyzet nem javult, sőt estére lerobbantam teljesen valami ágynak döntős nyavalyának köszönhetően... :(


(Egész télen egyszer sem voltam beteg, de most, hogy sokat kéne dolgoznom, most igen...) 

Ott tartottam, hogy alig vontattam magam és a legkedvesebb angyalos Kékmadár-bögrémből sem esett jól semmilyen korty... Ma már édesanyám jóvoltából meg is érkezett a gyógyító hársméz, így némileg javul a helyzet és újra az angyalos bögrémet szorongatom a gyógyteával...! 


(Arról meg nem is beszélve, hogy ma egy szakmai konferencián kellett volna részt vennem, ami igazán izgalmasnak ígérkezett... No de hát ez van!)

Holnap reméljük meg tudom már mutatni a legszínesebb táskákat, amik már csak táskapántra várnak... De addig is küldjetek gyógyító pozitív energiákat, mert szükségem van a félbemaradt munkákhoz és családi dolgokhoz a javulásra és az összeszedettségre...! Köszííí!

2013. április 16., kedd

Szülinapi Nyüzsi Vásár

Újra Nyüzsi-vásár lesz Budapesten 
és most a pesti oldalon is bemutatkozik!

Egy VÁSÁR, amit a magyar alkotók megismertetése iránt 
igen elkötelezett szervező (PandArte) hoz létre... 
Egy Workshop, ahol mindenki kipróbálhatja magát!


Szeretettel várok mindenkit a portékáimmal 
a Szülinapi Nyüzsi Vásáron 
2013. ápr. 27-én, szombaton 10.00-18.00-ig!

Új helyszín: ISKOLA (régi Tűzraktér)
1061 Bp. Hegedű u. 3.

Az eseményről és a helyszínről itt olvashattok bővebben:
http://pandarte.blog.hu/2013/04/08/szulinapi_nyuzsi_vasar_es_workshop
Érdemes elolvasni és képek is vannak az az új helyszínről!
 
Lesznek nagyon jó árusok, színvonalas alkotások! És lesz többféle Workshop is PandArte szervezésében, amire az alábbi linken lehet jelentkezni!
http://pandarte.blog.hu/2013/04/02/jelentkezes_a_szulinapi_workshopra

2013. április 15., hétfő

Napfény járja át...

Induljon szeretem színekkel a hét...! :)))

 
Napelemek újratöltve = energiaszint növekedés = munkakedv, ötletek csőre töltve...
Rájöttem, hogy fényből élek... :)))

(No, ez azért nem azt jelenti, hogy fotonnal táplálkozom, mert akkor nem így néznék ki, hanem nádszál karcsúan, 
de azért jó tudni, hogy a hosszúra nyúlt, napfénytelen tél volt az oka a munka- és életkedv pangásának nálam, nem az ötlethiányok...)

Szép hetet Mindenkinek!
 

2013. április 14., vasárnap

Tavaaasz... :)

Tavaaaasz!!! Találkozások, jó hírek, örömök stb. ... ! Sok munka és a kertben végre a szépen elültetett tavaszi palánták... :)))

Például ilyen szép lila kankalinok...! 


Ezt a halványlila virágos kislány táskát a sárközi varrottasok ihlették és igencsak örömmel készült...

2013. április 7., vasárnap

Napfény és egérke

Ha már egyszer mifelénk nem akar kisütni a nap, akkor tudom, hogy hová kell fordulni, hogy az embernek fényesebb, jobb kedve kerekedjen! Ez hátha egyszer csak-csak meghozza a napot! Az ilyen csodás kép mindig felvidít...!!! :)))


Egy édes ovis kislánynak varrtam kérésre ezt az egérkés farmertáskát nem is olyan régen... Ez a jele az oviban! Erről a táskáról nemsokára írok is több képpel, mert nagyon szerettem készíteni, de most inkább elmesélem a tegnapi napom egy részét, amiről eszembe jutott az egérkeség...

Tegnap ugyanis egeres napom kerekedett, de a való világból ám...! A hosszú tél hozadékaként több hónapig le sem jutottunk a családunk kis házába (most végre igen), ahol a hatalmas diófánkról ott rekedt 2 zsák dióból jól áttelelt egy kis huncut egér a külső szobában... Csak én nem jártam olyan jól egyedül a fél napos takarítással, de egér-őkelme igen... Egy vödör diónk bánta (ezt a hosszú telet)! Eszembe jutott a "Minden egér szereti a sajtot" c. mese... Így máshogy láttam már a dolgot és hát valljuk be nagy szerencsé(m)re vele már nem találkoztam... Hál'Istennek! 
Mondjuk a dolog fintora, hogy kint végre sütött a nap (a gyerekek legalább élvezték a játékot a friss levegőn), csak én láttam, élveztem belőle keveset, mert bent egértelenítettem a szobában... Annyi motivált még, hogy tudtam, Anyukám irtózik tőlük és valakinek meg kell csinálnia, hogy ne neki kelljen... Szerencsére Anyukám nem tudott lejönni velünk, így kimaradhatott belőle! Nem győz eléggé hálás lenni, hogy mitől mentettem meg! És hát végülis a szoba is szép tiszta lett...!

Szóval szeretem az egérkéket, de inkább csak a táskán és a mesében...! ;-)

2013. április 4., csütörtök

Vágyak... a napfény, a zöld után...

Várom a napfényt és a kizöldülést...!!!
Napelemfeltöltés nélkül nehézkes a munka... és szükség volna egy kis tuningra! :)


Most kezdek el készülődni egy április végi vásárra, ahol többek között az ilyen színes érmetartós filckulcstartók is velem lesznek... Hátha addigra melegebb lesz és feltöltődünk napfénnyel... :)

2013. április 3., szerda

Szerelmetes virágos nunonemez sálam

A nemezelés iránti vonzódásom ott kezdődött, hogy nagyon szerettem volna készíteni magamnak egy nunonemezelt sálat. Régi vágyam teljesült azzal, hogy megtanulhattam Mihály Esztertől ezt a technikát is... Tulajdonképpen ezért kezdtem el tavaly ősszel a nemeztanfolyamot nála az EszterNemez Műhelyben, hogy idáig eljussak! :)

(Fotók: Mihály Eszter)

Közben ezért rengeteg más szépséget készítettem, tanultam tőle (nemezlabdát és virágot, nemezképet, nemezmadarat, virágkitűzőt, nemezfigurát-babát és mackót, naplóborítót)... És nem olyan régen ezt a rég áhított nunosálat
Érdekes, hogy a nunosálon kívül korábban nem igen éreztem késztetést, hogy mindenáron kipróbáljam a nemezelést, megtanuljam a különböző nemezelős technikákat, de Eszter lénye, elhivatottsága és lelkesedése magával ragadott... Elkezdtem nála nemezelést tanulni! Azóta a nemez és a gyapjú teljesen a bűvkörébe vonzott! Beleszerelmesedtem ebbe a technikába (is)...! :)
Lassan jött rám ez az érzés... (olyan ez, mint amikor az ember egyszer csak azon kapja magát, hogy szép lassan, csöndben szerelembe esett... nem is tudja mi vonzza a másikhoz, csak azon kapja magát, hogy  teljesen a bűvkörébe került és onnan már nem is akar kikerülni soha többé...) 
A csodákat te magad alkotod együtt az anyaggal, ami vonz és megsúgja mivé szeretne válni általad... Az alkotási folyamat (a minták kirakása) a meditatív elmélyülés maga, amihez (a nemezzé gyúráskor) nem kis erő és energia kell a végén, hogy olyanná formáld, amilyen lenni szeretne és amilyenné megálmodtad... :)
Magával ragadó... miközben az ember sok mindent megtud magáról... a képességeiről..!

Rengeteget járt az agyam rajta, hogy milyen is legyen ez a nunosál, színben, mintában, összeállításban és mondhatom az utolsó pillanatig kerestem a túláradó ötlethalmazaim között a megfelelő gondolatokat, "hívószavakat", az utat hozzá, hogy pont olyan legyen, amit bármikor, bármihez szívesen hordok az év bármely szakában... Mire elkezdtem kirakni a mintát a puha merinó gyapjúból a lenge drapp sálra, már éreztem, megtaláltam a kulcsot hozzá és jó úton járok... :)

Egy visszafogott színű, műselyem sál alapon életigenlést sugárzó színeket képzeltem el, virágokat, de szolid, nem hivalkodó módon... A szivárvány minden színét egy homokszínű lengeségen... :)))


A sálat még a déditől ránk maradt rengeteg elegáns kendő közül választottam, amik az évek alatt szépen újra fognak hasznosulni a kezeink között... (Mondanom sem kell, időközben a lányaim is "megfertőződtek" a nemezeléssel...de talán hamarabb is, mint én... így az sem kizárt, hogy többek között az ő lelkesedésük irányított rá erre az útra, amit Eszter nemezfoglalkozásain láttam náluk... Máris vannak saját nunosál igényük, úgyhogy a kendőújrahasznosítás itt nem áll meg...)



A merinógyapjúból kirakott virágminták valahogy egyértelműen kerek formájúak akartak lenni!


Nőies kis pöttyöket szerettem volna rá, amik kitöltik, díszítik a sál többi, nem színes virágos részét... (Lehet, hogy a túl hosszú és túl havas tél hozadéka volt bennem ez a hófehér pöttyözhetnék, de lehet, hogy csak azt éreztem, ezáltal télen is hordhatóvá válik a színes virágos lenge sálam... Télen hópelyhek, nyáron a fehér rezgővirág finom érzete...) 


Hosszú munka volt (legalább 5 óra), de minden fáradtságot, gondolatot megért...! Még nedves, épphogy kiigazított kendővel fotózott le Eszter...




Nagy munka volt és csak azt tudom, hogy nagyon-nagyon fáradtan mentem oda Eszterhez nemezelni (hetek-hónapok óta tartó egymásba érő munkák, intenzív nyelvtanfolyam, megrendelések, egyéb családi dolgok... mint egy hajszolt lélek...) és fizikailag még fáradtabban jöttem el, mert a több órás nemezelés nem kis munka volt, DDDEE.. 
Az alkotás közben érzett, más világhoz tartozó inspiráló gondolatok olyan belső átalakulást adtak és idéztek elő, amiből erőt merítettem a következő (szintén nehéz) időszakra... Nem is igazán figyeltem a test fáradtságára, csak arra emlékszem, hogy az elfáradt lelkem már többé nem volt fáradt... Feltöltődött, átalakult és már máshogy látott mindent... És nemcsak azért, mert lett egy csodálatos nunosálam! :)))


Más emberként jöttem el aznap onnan, amikor elkészült ez a rég áhított mű...! Kerek egész lett minden! És nemcsak a sálon! Úgy látszik a kerek formáktól és a pöttyöktől nem tudok elszakadni és tán nem is akarok, mert hozzám tartoznak... 
Pont, mint ez a nunosál! :)

Ezek a gondolatok pedig, amiket leírtam, tőlük függetlenül nagyon összecsengenek 
Vidák István nemezkészítő mester szavaival:

"A nemez tisztaságot szül, ezért az Egeknek tetsző mesterség. 
A fizikai tisztaság megteremti a lelki tisztaságot. 
Minden közös nemezkészítés áhítat és mulatság. 
S a minta, ami a legszebb rajta, az maga a szerelem. 
Ez visz tovább lelki utadon." 
(Vidák István)

Igazi adomány, hogy részese lehettem, lehetek ennek időről-időre...!
Köszönöm Eszter, hogy bevezettél a titkok világába... :)

2013. április 1., hétfő

Napfényes Húsvét

Kellemes, bensőséges Húsvéti Ünnepeket kívánok Mindenkinek, 
a fiúknak pedig sok hímes tojást a szép "virágszálaktól"!

A legszebb húsvéti ajándék ez a csodás napfény és hogy kitavaszodott végre... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...