2011. augusztus 18., csütörtök

Netbook táska, avagy praktikum nőies finomságba rejtve

Nagy fába vágtam a fejszém az egyik legkedvesebb megrendelőm, Andi kérésére! Netbook táskát szeretett volna tőlem és csakis tőlem... (Tőlem, aki ilyet még életében soha ezelőtt...)
Olyat kért, ami nőies, nőcis, finom és tükrözi az egyéniségét! (Készült már neki(k) egy és más...) Szabad kezet kaptam és semmi nem volt kőbe vésve! Együtt gondolkodtunk megint és lelkesedtünk... :-))) Volt kezdetben egy elejtett mondata, hogy jó lenne olyan, amit esetleg a párja is magával tud vinni, ha nála van a gép, de persze ez a női vonallal nem igazán egyeztethető össze (nőies vs. uniszex)... Ez az ötlet elvetődni látszott, de aztán bennem mégis kialakult a kép, hogyan lesz ebből mindenkinek kedves megoldás...
Készítettem egy kézben és vállon is hordható virágmotívumos nőies laptop táskát... ...mellé külön egy semlegesebb kinézetű belső kis laptop tokot és a töltőnek puha kis szütyőt...
Ez utóbbi kettőt akár a férfiember is magával tudja majd vinni (vagy a tulajdonos női hölgy például egy másik táskájában). Visszafogott (férfiember számára is elfogadható) mintát rajzolgattam ezúttal a netbook tok elején lévő kétrekeszes gumírozott korcú külső zsebek közepére... Kanyarodtak, futottak a vonalak és gondolataim közben... És eszembe jutottak a gyökerek, a madarak, a népi virágmotívumok és a földből eredő fák... És bizony eszembe jutott régi tanítóm, Imre bácsi (igen a Makovecz) tanítása, az életfa...
Így lett ez a minta középen egy földből kinövő, kuszán erezett törzsű életfa, ami az életet jelenti, az ő életüket... Így fonódik össze bennem a férfi, a nő (és a belőlük sarjadó palánta)...Bizony nekik készült, ők azok, akik ezt hordani fogják! (Egy harmonikusan összefonódó család...)
A praktikumok mellett finoman, de (számomra) érezhetően belefontam Őket is, mert nagyon kedvesek nekem, nagyon is!
Ezért a külön netbook tok és az összehúzható szájú töltőtartó bugyor bélése egy fehér alapon sötétkék-világoskék vékony csíkos anyag lett (a női és férfi szakasz kedvéért)...A virágmotívumos nagyobb laptoptáska bélése egy fehér alapon világoskék apró levélmintás anyag világoskék pamuttal kombinálva. Készültek zsebek mindkét belső oldalon. Egyik oldalon a mobilnak, iratoknak kulcsnak (karabinerrel), a másik oldalon két nagyobb zseb a laptop-töltőnek, melyen megjelenik a külső virágmotívum is.
Minden anyagot, zsebet vetexxel erősítettem meg. A netbook táska szett mindhárom részében nagyon puha és vastag kétoldalas vlies bélés van, hogy védje a készüléket és a benne lévő holmikat (egymástól is, pl. a töltő és a vezetéke ne karistolja a netbookot). A füles nagytáska alját polifoam merevíti. A táska anyagából készült fülbe belülre egy szélesebb hevedert húztam, alulra a kézzel érintkező részére pedig egy keskenyebb sötétkék hevedert varrtam. Így elég erős lett és kevésbé koszolódik a kéztől.

A füles táska mérete akkora, hogy később egy 13"-os laptop is elfér benne (tok nélkül). (Amúgy maga a netbook egy 20×27×5cm-es kis kütyü.) A táskák külső acélkék anyaga egy vastagabb vízlepergető anyag. Nagyon fontos volt számomra, hogy szép, de minden szempontból erős és strapabíró táská(ka)t készítsek finom, egyedi részletekkel...

...saját kézzel készült címkével......cipzáras fityegővel viaszolt világoskék zsinegből és acélkék szaténszalagból fagolyóval...... színjátszóan megcsillanó világoskék gyöngydíszítéssel a virágmotívumot kiemelendő...

A nyár eleji ötlet után hetekig tartó (vagyis majd egy hónapnyi) lázas tervezgetős, egyeztetős előkészület után most egy nyugisabb héten végre elkészültem az egész netbook táska-szettel! (Nem tudom kettőnk közül melyikünk volt az izgatottabb ennek kapcsán...)
Minden részlete a szívem csücske, de talán a füles laptop táska elején található világoskék virágmotívum népies jellege jön be leginkább...!!!

Minden finomságot és egyedit beleálmodtam, ami a viselője egyéniségét jelenti számomra...
Nagy-nagy szeretettel... :-))))

6 megjegyzés:

Julcsi írta...

Már a kérés sem volt mindennapi, de a megoldásod sem:) Nagy vagy!!!

latinka írta...

Szuper minden részletében!

csigaszabo írta...

Csodaszép lett! (Meg precíz, meg különleges, meg egyedi...)

Ledorka írta...

Szépséges lett, és a megoldásod is tökéletes. :))

Erika írta...

Most egy kicsit irigy vagyok :)
Annyi ötlet van benned, hogy az valami fantasztikus .. az a polifómos megoldás, és a táska a táskában ... ez elképesztő !!
És annyira látszik rajta a szeretet, amivel készítetted!
Csak gratulálni tudok (és kezdem sajnálni, hogy nincs laptopom :) )

Krizantám írta...

Köszönöm a kedves szavaitokat!

Hát még ha olvastátok volna a leendő viselőinek őszinte és szívhez szóló reakcióit... Annyira személyes és megható volt, hogy szavak sincsenek rá... :-)))

(És ráadásnak az örömködő átadás is eltolódik, mert a blogtalálkozó előtti kiállításon debütál ez a netbook táska-szett a többi alkotásom mellett...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...