2012. október 20., szombat

Horgolás No.1.

Régi tervemet valósíthattam meg a nyáron... Konkrétan azt, hogy megtanuljak horgolni és nagyikoczkát (is) készíteni! Kötni alapszinten már tudok valamicskét (egy sima - egy fordított szinten), de horgolni még csak nemrég kezdtem el tanulni!
Szóval gondolkodás nélkül azonnal jelentkeztem Mademoiselle (Anita) "Nagyikoczka takarós" játékára a Kacatéria blogon, amikor megláttam, hogy nagyikockákat lehet horgolni! :-)
Nagyon örültem, hogy a Közös Naaagy Takaró apropóján megtanulhattam horgolni... Ezek lettek életem első horgolásai!!! Úgy tessék (nem túl kritikusan) megnézni (és a hibák is ennek tudhatók be, amikből azóta szintén sokat tanultam...)!
Annyira akartam, hogy egyszer az életben tudjak nagyi koczkát horgolni igazi hagyományos Granny square mintával.. Pont úgy, ahogy másoknál láttam... na meg a horgolt virágokat is... hogy muszáj volt belevágnom...!
Na ez a játék adta meg a végső lökést és az külön öröm volt, hogy velem marad az a tudat utána, hogy egy kicsit én is benne vagyok Mademoiselle Naaagy Közös Takarójában...!!! :-)))

Az internetről (videós bemutatók alapján) és horgolós könyvekből (Jan Eaton: 200 horgolt blokk, 200 minta babatakarókhoz) tanultam meg az alapokat...
Tulipántos Anna  nagy virága volt az első, amit a fényképes bemutatója alapján meghorgoltam (jó pár visszabontás mellett)...

Aztán persze lett benne sima kötésű koczka is horgolt pöttyökkel, mert azt kinézetre nagyon szeretem és persze sokkal gyorsabban ment, mint az újdonsült horgolás (egyenlőre)....
Finom puha lett mindegyik koczka, mert életem első vásárlású Catania 100%-os pamut fonalaival készítettem (sajnos akkor éppen csak ez a 3 féle csokibarna-babakék-fehér árnyalat volt, de úgy próbáltam a mintákat összeválogatni, hogy a legmutatósabbak legyenek ezekben az árnyaltokban is)! Aztán némi színátmenetes farmerkék és szürkéskék fonallal egészítettem ki...

Nagyon igyekeztem, hogy szépecskék legyenek a takaró díszeként az én kockáim is! :)

Nagyon örülök, hogy másoktól is igazi gyönyörűségek érkeztek Mademoisellehez Franciaországba és már milyen szép számban...! ITT meg lehet nézni az eddig érkezett szebbnél-szebb Koczkákat!
Ha esetleg valakinek van még kedve csatlakozni és gyorsan tud horgolni-kötni-hímezni, akkor a hosszú hétvégét kihasználva még okt.31-ig megteheti! :)
A nyeremények pedig ámulatba ejtően csodásan néznek ki! ;-)
Szerintem csudás lesz egyben a Nagy Közös Takaró! És olyan jó, hogy én is picit része lehetek... :D
Addig is csodálom tovább Mademoiselle gyönyörű, ízléses munkáit, amit szemeimnek és a gyönyörűségekért rajongó kis lelkemnek a "gyönyöröktől való borzongattatás czéljából" igen jól esik néznie...! :-)))
És ez a horgolás lehetőség kihagyhatatlan élmény volt! :D

7 megjegyzés:

Mammka írta...

Gyönyörűek lettek!!!!!Mintha nem is most horgoltál volna először!!!!
Én is bele vagyok bolondulva a horgolásba most!!!!!:)
Küldöm én is Mamzinak a négyzeteket.:)

eSti írta...

Nagyon szépek lettek a kockáid! Sok, számomra fontos ember küldött Mamzinak blokkot a takarójához. Különösen jó érzéssel tölt el, hogy ezekkel az emberekkel "összehorgolódok" én is egy nagy takaróba.
A horgolásban pedig nagyon ügyes vagy,mindenképp folytasd! Biztos sok ötletet ad majd a szép munkáidhoz!

Kékmadár írta...

Szépek! A virágot én is gyorsan megtanulom! Én mostanában mindenféle formákkal próbálkozom, amelyek karácsonyfadísznek jók lehetnek.

Márta írta...

Virág, sapka már sikerül, nagyikockával még bíbelődök, hogy tökéletes legyen.

erzsó írta...

Tényleg tsuda mind, hogy a lenendő tulajdonos szóhasználatával éljek :)

És ha végre megengedi a blogger, hogy elküldjem a megjegyzést, azt még feltétlenül el szeretném mondani, hogy a kalotaszegis nemezképtől el vagyok alélva, időnként vissza-visszakanttintottam, hogy megcsodáljam!

Krizantám írta...

Köszönöm!
Nagyon igyekeztem szépségügyileg... :)
És tényleg jó másokkal "összehorgolódni"!
A horgolás pedig valóban magával ragadó... Olyannyira, hogy az én drága emberem is kért horgolt sapkát magának!!! Ami nagy szó...! ;)
Ezer visszabontás után elkészítettem számára életem első horgolt sapkáját finom merino gyapjúból... étcsokibarna színben...! Örült és én is...! :D
Úgyhogy folyt. köv.!

Erzsókám! Én meg Tőled vagyok elalélva, hogy miket tudsz mondani... Én is így voltam az eredeti nemezpárnával...! :)

Mademoiselle írta...

Ez a másokkal való összehorgolódás tök jó gondolat, eddig eszembe sem jutott így gondolni rá! :-))

Köszönöm a posztot Krizantám, nagyon jó belátni a "kulisszák mögé" :-)
Még mindig el vagyok képedve, hogy ez az első horgolásod!!!

(és a képek is tök jók, nekem miért nem sikerül négyzetet fotózni :-(( ?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...