2013. július 29., hétfő

ASzPIK-vásár az Ördögkatlan Fesztiválon

Az ASzPIK a Fishing On Orfű után ismét egy hangulatos, családias eseményen képviselteti magát, az Ördögkatlan Fesztválon, Nagyharsány főterén. A villányi borvidék gyönyörű környezete és a programokban, koncertekben bővelkedő napok eseménydús kikapcsolódást ígérnek a héten (2013.07.30.-08.03.) mindenkinek, aki a fesztiválra ellátogat a különböző helyszínekre (Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Vylyan Pincészet, Szársomlyói Szoborpark, Beremend)!

Már a fesztivál mottója is szívet melengető, hát még hogy az egyik kedvenc építészemtől származik:
"Ha egy ember álmodik, az csak egy álom, de ha több ember álmodik egyszerre, az a valóság kezdete." (Friedensreich Hundertwasser)

Az Ördögkatlan Fesztivál egyik fővédnöke, Törőcsik Mari pedig így ír az eseményről:
„… az igazi élmény és bizonyosság 2011. augusztusában ért, amikor először látogattam a fesztiválra, és öt napon át megtapasztalhattam, hogy ennyi idő és tapasztalat után is rá tudok csodálkozni az emberekre: hogy a minőség, a sokszínűség, a kíváncsiság és mindenekelőtt az egyszerűség és a szeretet ebben az oly nehéz és sokszor embertelennek tűnő 21. században is boldog közösségeket tud létrehozni.”      (Törőcsik Mari)

Szóval nem mindennapi fesztivál, az biztos! Mi most először megyünk és rögtön árusként a vásárba, de nagyon izgatottan készülök rá sok újdonsággal, táskával, hogy méltóképpen vehessek részt ezen a színvonalasnak ígérkező eseményen!

 Sok más kézművessel, alkotóval egyetemben 
aug. 2-án és 3-án, pénteken és szombaton 
megtaláltok majd ott a portékáimmal 
az ASzPIK-vásáron 
az Esélykikötőben, Nagyharsányban! 
A helyszín ingyenes! 
(Olyan helyen leszünk, ahova nem kell karszalag,
 bárki jöhet... úgyhogy tessék, csak tessék...)!
Facebook események a programról itt és itt.

És egy kis kedvcsináló a fesztiválhoz...
Az Ördögkatlan Fesztivál neve félrevezető lehet, de higgyétek el nincs benne semmi ördögi, hanem csupa lelkesedés és szeretet. Álljon itt egy névmagyarázó idézet a fesztivál honlapjáról:
"A névválasztás – Ördögkatlan – félrevezető lehet, az ember akár egy heavy-metal fesztiválra is asszociálhat, ezért röviden a története: egyik központi színhelyünk a már említett Szoborpark, ahol két évvel ezelőtt például Alexander Balanescu adott koncertet vagy  2011-ben a londoni Tiger Lillies játszott. Ez a szoborpark egy kőfejtő, melyet a helybéliek „Ördögszántotta hegynek” neveznek. Ez a név ahhoz a legendához kötődik, miszerint az ördög meg szerette volna kapni Nagyharsány legszebb lányát, Harkát, de ehhez az első kakasszóig fel kellett volna szántania a hegyet.  Az  ördög elkotródott, maradt viszont ez a gyönyörű kőfejtő, ahol immár évtizedek óta nyaranta hazai és külföldi szobrászok alkotnak, és a létrehozott műveket a parkban hagyják. " 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...