2012. február 4., szombat

Piros-bordó virágos drapp táska filcpénztárcával

Szerettem készíteni, de nagyon!!!


Ez a nagyobb méretű táska-filcpénztárca szett egy ovikezdő cserfes kislánynak készült, aki nem egy rózsaszínes típusú leányka! Éppen ezért javasoltam a farmer helyett a drapp vászon anyagot, amihez remekül illettek a piros, a bordó és a barnás árnyalatok! 


Ahogy ez körvonalazódott, egyből megjelent lelki szemeim előtt az egyik kedvenc piros-sárga-fehér színvilágú, virág, eper és pillangó mintás anyagom! (Megmagyarázhatatlan vonzódást érzek ez iránt az anyag iránt, pedig a gyerekmintás anyagok közül ritkán választok szívesen, mert alig van igazán nekem tetsző... De ez...!!! Olyan, de olyan egyszerű és kedves, nemcsak a mintájában, hanem a színeiben is, hogy egyből megfogott!)

Panni leányzónak szívecske lett az oviban a jele, így diszkréten elrejtettem két kis filcszívet a lehajtható táskafedél alá. Egy pöttynyi, színjátszós piros gyöngyöt illesztettem a szívecskék közepére...


A kétrétegű bordó-drapp gyapjúfilc pénztárca pedig ehhez a színvilághoz, hangulathoz illeszkedően készült szintén piros filcvirág mintával. Az inci-finci kis mini levélkék sem maradhattak le róla az eozinmázhoz hasonlatosan, barnás-zöldesen irizáló gyöngydíszítéssel...

(Persze nem muszáj benne pénzt tartani, főleg ilyen kicsi gyereknek! Sőt... 
Kiválóan alkalmas hajgumi, csatt, apró játékok, kis kincsek tárolására...)

A képekhez még csak annyit tennék hozzá, hogy nem ilyen lehangoló, szürkés árnyalatú a táska alapszíne, hanem egy szép, világos drapp szín.  A téli fények... Na ők tehetek róla... (Nem én, aki nem tud rendes fényképezéshez alkalmas fényviszonyokat teremteni...De mondhatjuk azt is akár, hogy nem tud fényképezni...Nem én vagyok a ludas! Én igazán megtettem mindent, hogy szép legyen ez a táska szett, mert beleadtam apait-anyait... Arról már bizony igazán nem tehetek, hogy a fotózással nem tudom ezt visszaadni, mert az már kevésbé az én világom! Inkább ezer táskát megvarrok... A fotózáshoz pedig varázspálcát fogok használni, ami jó és színhelyes képeket varázsol a kedvemért minden tudomány és beállítási hókuszpók nélkül... És így minden jó is lesz!!!) :-)))))

Van ebben a drapp színben valami nyugodtság! Pont mint a kinti puha hórétegben... 
A vidám virágok pedig a hóban játszó, örülő pirospozsgás gyerekek... :-)

A piros és bordó nálam nagyon jól megfér együtt, sőt az egyik kedvenc színkombinációm. Az i-re a pontot mégis az tette fel, hogy miután széttúrtam a hímzőfonalas dobozomat és nem találtam meg a megfelelő piros fonalat a betű és a táska szélének kihímzéséhez, akkor jött a mentő ötlet! Körül kéne nézni a nyáron egy kedves rokonunktól megörökölt osztatlan hímzőfonal gombolyagos dobozomban... (Itt a gombolyagot úgy kell érteni, hogy az összes összekuszálódott hímzőfonal egy nagy hatalmas gombolyagot alkot mindenféle színben...) Ebből húztam én ki a legnagyobb örömömre a megfelelően meggypirosnak talált hímzőfonalat! :-))) Olyan igazi, gyönyörű bordós-pirosas mély tónusú szín...
Nekem kellenek az ilyen érzetű (talán kevésbé fontosnak gondolt) apróságok, hogy elégedetten fejezhessem be a munkám! (Így lesz örömvarrás!) :-)))
Kíváncsi leszek a fogadtatásra...(mert itthon már különböző kiskorú nőnemű egyének kifejezték a véleményüket...ami egyet jelent azzal, hogy áhítoznak rá...)!!!

4 megjegyzés:

Blithe írta...

Nagyon kis helyesek :) !

Krizantám írta...

Köszönöm, Blithe, aranyos vagy!
Annál is inkább örülök, hogy tetszik, mert tudom, hogy nem igazán a Te színvilágod... :-)))

Csillus írta...

Nagyon szépek!!!
Igényesen dolgozol szívvel és lélekkel és ez látszik a képeken is akármilyen fényhiányos napokat élünk....

Krizantám írta...

Köszi, Csillus! :-)))
A fényhiány pedig egyszer csak majd megszűnik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...