2012. április 22., vasárnap

Táskába való finoman nőies apróságok

Andi édesanyjának készült ajándéknak néhány táskába való apróság!
Próbáltam beleélni magamat egy női hölgy ízlésvilágába, akihez a barna, fehér, drapp, keki, narancs és bordó színek állnak közel, és egy igazi romantikus lélekhez illő, táskába való szettet készíteni...
Kérés volt egy szütyőke, amiben apróságokat lehet tárolni. Ezt egy meglévő virágmintával ellátott drapp bársony anyagból készítettem és egy igazán romantikus, apró virágos pamut anyaggal béleltem (a kettő közötti vatelinnek köszönhetően nagyon finom puha lett a szütyő és jó tartású, de az összehúzható rész alatti korc túl merev lett emiatt... Tanulság ez a jövőre nézve...) :-)
A meglévő virágdíszeket a szett többi tagjához hasonlóan óarany színű, matt fényű gyöngyökkel díszítettem...
Kérés volt továbbá egy zsepitartó, ami két réteg (narancs és drapp) gyapjúfilc összevarrásával készült és a zsebkendőtartó részen sávosan lesteppelt apróvirágos pamutbéléssel (csak azért, hogy a zsepik könnyen becsúsztathatók legyenek és csak azért, mert egyszerűen szép ez az anyag)! :-)
Az ajándékötlet kiindulási alapja pedig természetesen egy érmetartós filckulcstartó volt, amihez a szett többi része készült...
A narancs-bordó-drapp-törtfehér gyapjúfilcből készült virágos kulcstartón megjelenik minden, amit nagyon szeretek: a lyukasztóval készült DOTTY (pötty)minta, a cikcakk-szél, a fordos virágszirom, középen az apróvirágos pamutanyag bordó hímzőfonallal körbeöltve és a matt csillogású bronzba hajló gyöngydíszítés is!

Így lett összeillő, kerek egész ez a szett...!
Remélem sikerült eltalálnom a leendő tulajdonos ízlését és igazi örömöt okoz vele az egyedi, kézzel készült dolgokért rajongó, jó ízléssel megáldott leánya! :-)))


6 megjegyzés:

szaberka írta...

Ez már megint nagyon Krizantámos és gyönyörű!

Névtelen írta...

Annyira csincsillák, hogy nem találok szavakat! :-)
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Krizantám írta...

Köszi!:-)
Remélem a leendő tulajdonosa is ilyennek találja...!

Kékmadár írta...

Irtó édesek!

Tulipánt írta...

Nagyon szépek.

aarkus írta...

Nahát, ezt még nem is láttam, milyen szép kis szett!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...