2012. április 10., kedd

Új DOTTY-kulcstartók (avagy pöttynyi próbálkozások)

A pöttyök és a lyukasztó nem hagyott nyugodni... Újabb és újabb ötletekre sarkallt... mindenképpen szerettem volna kipróbálni az érmetartós filckulcstartóim díszítésénél is! Számomra nagyon izgalmas kontrasztot alkot, ahogyan a két különböző színű gyapjúfilc átsejlik a lyukakon... Hát játszottam (tovább) megint! :-)))


Sok mindennel készülődöm mostanában, mert életem első GOUBA-vásárára megyek a hétvégén, ápr. 15-én (vasárnap). Addig még folyamatosan készülnek a megvalósításra váró ötleteim (remélem a legtöbbjének a végére is érek)! És mivel tényleg sok-sok apróságot készítek, ezért gondoltam kipróbálom (az időhatékonyabb) gépi varrást a kulcstartóim összevarrásánál (a pelenkaöltéses körbehímzés helyett)... 


Az első darab géppel összeállított után nem voltam elájulva a végeredménytől (konkrétan a két halványlila hátúnál), de a következőknél próbálgattam az öltéseket szebben beállítani... Hát talán az utolsóknál már elfogadhatónak tartottam (de a csak 100%-ot elfogadó maximalista szememnek ez még mindig nem elég tökéletes)! 

Csiszolgatom majd, mert szükségét érzem, de kíváncsi vagyok más véleményére is! Eddig a kulcstartók teljesen kézzel készültek az elejétől a végéig, minden öltés és díszítés (kivétel a füle)! Szeretném, ha minél többen elmondanák az őszinte és elfogulatlan véleményüket (ne kíméljen senki)!!! :-)))

Nem rossz a kulcstartó új gépi varrott széle, de érdemes tovább csiszolgatnom, szebbítenem a varrógépes technikámat vagy maradjak a korábbi pelenkaöltéssel körbehímzett kulcstartóknál???

11 megjegyzés:

Julcsi írta...

Nincs baj ezzel a gépi varrással. Tény, hogy szebb a kézi öltés, viszont a gépi varrás jelentősen megkönnyíti a varrást, ami egy vásár előtt nem elhanyagolható szempont:)

Nem írtál a törökbálinti vásárról. Nem sikerült?

krealady írta...

Kedves Kriszti! Én bizony maradnék a gép varrásnál ez esetben. Nem akkora a különbség, hogy emiatt kevesebb darab készülhessen, ami jelentős bevétel-kiesést eredményezhet. Bár nem tudom, hogy ilyen pici dolgoknál valóban gyorsabb-e a gép varrás, mert nagy precizitást igényel az is, hogy pontos legyen. Nagyon helyesek ezek a kis kulcstartók! És kívánok neked minél sikeresebb vásározást!!!!

Erika írta...

Jajj, azok a naracs-színűek :D
Tetszik mindkét varrás típus, nekem már korábban is fura volt, hogy ezeket a csodákat kézzel varrod, de nagyon szépen készíted őket. Azt gondolom, hogy ezeknek a mérete még elbírja a gépes összeállítást és vásárok előtt talán tényleg hasznosabb, illetve gyorsabb, többet tudsz készíteni ... "kikapcsolódásként" meg maradna a kézi öltögetés ..

Lencsilány írta...

Akkor én leszek az ellentábor? Nah jó, nem teljesen, mert érthető, hogy nagy mennyiségben nem lehet mindent kézzel készíteni, és jól néz ki a gépi varrás is, és egyediek a termékek így is, úgy is, DE ha egymás mellé tennéd egy vásáron a régi pelenkaöltéseseket és az újakat, akkor én tuti a régiből választanék. Egyébként ez jó kísérlet is lehet, ha kiteszel mindkettőből külön, de egymás mellé, és meglátod, melyik fogy jobban, akkor el is van döntve:)!

krealady írta...

Én azt gondolom, hogy akinek csak tetszik, de nem ért hozzá, az észre sem veszi. Az nem látja azt sem, ha kézi munkáról van szó. Más. Ennyit lát. De hogy melyik tetszik neki jobban? Azt nem lehet sose megállapítani. Valóban érdemes egymás mellé téve tesztelni őket.

szaberka írta...

Előttem már mindent leírtak:) Bizony én is a kézit választanám a pultról, de ha gyorsabb neked, vásárok előtt persze, hogy nem árt a haladósabb módszer. Még mindig nagyon tetszenek ezek a kulcstartók!

Tulipánt írta...

Nekem mind a két technika tetszik. Én inkább az "egészet" nézem ( színek-formák-apró részletek-ötletek), és ezek a gyöngyös, lyukas változatok újabb kedvenceim lettek. Gratulálok, és ha a vásár nem is volt sikeres, ne aggódj, fogjuk a nem szerencsés időpontra. Rengeteg fontos rendezvény volt aznap a városban. ( És én mindegyikről lemaradtam, ritka értékes családi eseménysorozat miatt)
Sok új ötletet, és hozzá sok sikert, jókedvet kívánok neked!

Kósa Márta írta...

Szépek!!!

Krizantám írta...

Kedves Mindannyian, akik voltak olyan kedvesek és őszintén elmondták a véleményüket!

Komolyan NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM! Mindet, egytől-egyig! :-)))

Amíg egész nap a kulcstartókon dolgoztam, addig folyamatosan ízlelgettem magamban azokat, amiket írtatok!
Tulajdonképpen nekem is ezek a gondolatok cikáztak tegnap a fejemben, amiket mondtatok! Mindenkinek igaza van, azaz van igazsága...
Végül, amikor a nap végén odakerült a sor, hogy a tizensok készre díszített kulcstartót összevarrjam, akkor a biztonságosabb utat választottam: KÉZZEL pelenkaöltéssel, mert abban biztos vagyok, hogy azzal jó lesz és őszintén vállalható (most nem kockáztathatok)! A gépi varrást is tovább fejlesztem majd, de túl sok munkám veszne kárba, ha esetleg a gépi egyenetlenség jobban meglátszana (azt biztos nem tenném ki sehova)! Érdekes egyébként, hogy nézegettem egymás mellett a kétféleképpen összevarrottat és nem tűnt olyan nagyon különbözőnek, de majd meglátjuk, hogy tetszik másoknak!

Szóval annyira inspirált, amiket írtatok, hogy elhatároztam gyors leszek! Fogtam magam és rekord sebességgel összeöltöttem őket kézzel! Az éjszaka nagyon jól hasznosítható időtényező... Nem gondoltam volna, hogy befejezem őket még ma, de jelentem készen vannak!!! :-)))
(Kettőt csak azért hagytam meg, hogy holnap ne unatkozzak a lányom különórája alatt... ;-)... és járhasson a kezem!)

Nagyon köszönöm Lányok! És megszívlelem, amiket írtatok!
Holnap (azaz ma) újabb ötlet vár kipróbálásra...!
Köszönöm az őszinteségeteket!
Kriszta

bruercsi írta...

Krizantám! Kicsit talán késve, de talán még nem elkésve...
Nkem a kézi összevarással tetszik jobban, de mint előttem szólok is mondták már, mi értünk némileg hozzá, de sok vevő észre sem veszi, hogy hogyan van varrva, az összképbe szeret bele. Esetleg a géped nem tud gépi pelenkát? Vagy a legkisebb szélességű cikk-cakk, nagyon sűrűre állítva, varrás után cikk-cakk ollóval keretezve kívülről...bocsi, csak ötletelek...:)

Krizantám írta...

Nem vagy elkésve semmivel Erika! Örülök minden véleménynek!
A gépemen nincs pelenkaöltés, mert egy alaptudású Singer Symphonie varrógépem van (vagyis az anyukámé, de én varrok vele)!
Az ötleteiden pedig elgondolkodom...

Igazából az egyenetlenségek abból adódhatnak a gépi összevarrásnál, hogy túl pici a 6 cm-es kulcstartó és már meg van díszítve, gyöngyözve, amikor a varrógéptalp alá kerül... Nem megoldhatatlan (már vannak is ötleteim), de nagy odafigyelést és technikai tudást igényel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...