2013. február 17., vasárnap

Grafitszürke kötött DOTTY-táska piros bőrfüllel

Volt az a bizonyos natúr bőrfüles, kötött szürke cirmos ill. egy másik, a piros bőrfüles, halszálkás szövet DOTTY-táska, ami igencsak sok embernek a szívébe lopta magát tavaly év végén. Az enyémbe is... No meg Andiéba is...!
Mint kiderült ismét egyre járt az agyunk és az ízlésvilágunk hasonlót diktált... Én már fejben kigondoltam korábban, hogy milyen jó lenne a szürke kötöttet egyszer piros bőrfüllel megvarrni (akkor éppen nem volt már rá több időm), Andi pedig nem sokkal ezután (erről mit sem tudva) rákérdezett, hogy mivel mindkét táska tetszik neki és nem tud dönteni, mi lenne, ha piros bőrfüllel készítenék neki egy szürke kötött táskát?!
No ilyen, amikor hiába a kilométerek távolsága a szív és az ész egyet gondol.... :)))
Nekem sem kellett több (csak egy kis idő) és örömmel nekiláttam az új évben!


Szép kis kerek DOTTY-mintát lyukasztottam hozzá piros gyapjúfilcből, ami igazán jól illett a piros bőrfülhöz!

Aztán amikor készen lettem a táskával, akkor láttam, hogy a varrógéppel túl közel varrtam a bőrfüleket a cipzárhoz és emiatt a füleknél picit megakad a bélésben a cipzár... 


Hiába nyilvánítottam egyszer már késznek, mégis lefejtettem a füleket pár nap múlva és újra varrtam kézzel a bőrfüleket ill. a cipzárnál leöltöttem körben szép nagy, rusztikus öltésekkel a piros bélést! Olyat úgysem adtam volna ki a kezeim közül, amivel nem vagyok megelégedve, de így örömmel nyugtázhattam, hogy megérte a plusz egy nap munka, mert olyan lett, amilyet eredetileg megálmodtam... :)


Akárhányszor varrok hasonló típusú táskát, mindig alakul rajta egy kicsit valami... valami jobbá lesz... Belül jól megerősítettem vetexxel a piros selyembélést és a szürke kötött anyagot is, a két réteg közé került vízálló táskamerevítő anyag, kétoldalas, vastag, puha vlies, meg minden fincsiség és lett sok zseb is! Így még érzékeny, fázós netbookot is vihet benne az ember lánya... ;-)
A táska talpán belül egy 10 cm széles polifoam lap biztosítja a jó tartást, amit menet közben találtam ki. Így jobb tartása van az egész táskának...!


Mindig is nagyon bírtam ezt a piros-grafitszürke színpárost! Nagyon rezeg a léc (a kevéske időm ellenére), hogy esetleg mégis varrok magamnak is egy ilyen szívem-csücske kötött táskát... :)


3 megjegyzés:

Bejus70 írta...

Kedves Krizantám! Azt tudom, hogy jártam már Nálad nem is egyszer és megcsodáltam a táskáid, de hogy miért nem követtelek rendszeresen, azt nem értem. Mától itt vagyok a háttérben én is...
Lenyűgözően harmonikusak a dolgaid, semmi túlzás és cicoma! Épp csak annyi, amennyin kap a szem.
:)


Krizantám írta...

Köszönöm Bejus!
Ennél szebb és őszintébb dicséretet aligha kaphatnék...! Nagy öröm olvasni az ilyen szavakat, köszönöm... :)))

Bejus70 írta...

Csak azt adtam vissza, amit Tőled kaptam!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...