2012. február 22., szerda

Egy icipici szolgálati közlemény

Azt vettem észre mostanában (és már másoknál is panasz volt rá), hogy sok embert az új szóellenőrző riaszt vissza a bejegyzésekhez való hozzászólásoktól! Borzalmasan megnehezítették ezzel az olvashatatlan kéttagú szóellenőrző kriksz-kraksszal a dolgunkat!  :-/

Eddig nálam is fent volt, mert úgy gondoltam, hogy aki szeretne, úgyis ír és megküzd az elemekkel (köszönöm itt is azoknak, akik megküzdöttek vele), de ezt az újat már egyszerűen lehetetlenség elolvasni (pedig nem is rossz a szemem)! Bepöccentem, mert az akadálymentes hozzáférés nemcsak a sérült emberek, hanem minden ember joga!!! (A látássérült internetezőknek a felolvasó program segítségével külön hangjelzéssel is ellátott kék piktogram jelezte a könnyített, szóellenőrzést helyettesítő gomb használatát, ami így is mindig problémát jelentett számukra!) 
Ez pedig minden, csak nem akadálymentes hozzáférés...  :-/
 
Eddig a spam-ektől irtózva hagytam fenn, de most levettem a szóellenőrzést, mert ennek egyszerűen semmi értelme így! Csak megkeseríti a kommentet szívesebben hagyó, még lelkes emberek életét...
A blog egyfajta kommunikáció, ilyen akadályok mellett pedig nem igazán lehet jól kommunikálni szerintem!

Szóval egyenlőre (félve egy kicsit, de) bevállaltam a kevésbé biztonságos módját a blogolásnak így a szóellenőrzés nélkül! ;-) (Remélem ezt a bejegyzést a nagy, gonosz spamküldő robot nem olvassa el...)  
Addig amíg meg nem szórnak spam-ekkel, hirdetésekkel, addig így nyitott marad a kapu és könnyebb lesz hozzászólni! :-)
(Csak az új megjegyzések érkezéséről szóló e-mailes értesítéskérés marad fent, mert az nagyon hasznos, hogy ne kelljen visszamenni egyenként minden blogba a komment után érkező válaszok elolvasásához! Ez nem kötelező, hanem választható opció és nagyon megkönnyíti a kommunikációt! Sajnos nem minden blogban van fent, pedig be lehet állítani a Beállítások menüpont alatt, így ha ez nincs fent, akkor nem értesül az ember a reakciókról és a többi hozzászólásról, pedig jó lenne!) 
Mert mindenki tudja, hogy mi nem vagyunk robotok (ezt be sem kell bizonyítani, mert az alábbi kép ezt ékesen bizonyítja, hogy ilyen egy élettel teli ember), csak pont a robotnak ez nem okoz kellemetlenséget, na pont neki nem...!

Álljon itt egy ilyen életigenlő kép... :-)))

Alfons Mucha: A nő dícsérete 
(forrás internet)

Hogy a robotok helyett látszódjon, a virtuális térben is ilyen élettel teli, ízig-vérig emberek (nők) vannak jelen! Én tudom és bízom benne, hogy így van... Ha valaki a bejegyzésemhez szeretne hozzászólni ugyebár, akkor hadd tegye meg most már örömmel és nyugodtan...! :-)))

Ez a bejegyzés csak azért kerekedett ki... na azért, hogy mindenki tudjon róla és csak hogy szóljak... :-)))

16 megjegyzés:

bruercsi írta...

Én is utálom ezt a gügye szóellenőrzést. Nálam már legalább 1 éve nincs szóellenőrzés, viszont beállítottam, hogy nem lehet névtelen megjegyzést küldeni. Kb. 3-4 spam érkezett 1 év alatt. De azok csak az e-mailemre érkezik és a blogomban nem jelenik meg, mivel névtelenek a spam-ek.

Névtelen írta...

Én is levettem, nekem napi 1-2 spam jön, de az automatikusan kiszűrődik,a blogon nem jelenik meg szerencsére .Az irányítópulton pedig törölni lehet.Szóval én is várakozó állásponton vagyok :).... ha marad ennyiben a dolog , mint most, akkor nem teszem vissza a szóellenőrzést.

Monika írta...

Nekem már több,mint 1 éve nincsen szóellenőrzés, mert még az előzőt is megkínlódtam, de ez a kiolvashatatlan már sok, sokk.:( Nekem nem jönnek spamek,illetve nekem is volt mindig is emailes értesítés a hsz-ekről,ez nagyon kell.A névtelen hsz-eket én is leállítottam,kiiktattam,szerintem is ezzel is kevesebb a spam.A blogra nekem nem jön rovar, emailre néha,de azt meg kiszűri a vírusírtó, vagy én teszem a spammek közé és törlöm.
Nagyon hasznos bejegyzésed volt!!!!

Virág írta...

Én is levettem, viszont többen hiányolták nálam az új hozzászólások utáni e-mail értesítőt, amiről te is írtál. Hát, én még mindig nem találom, hol kell beállítani. :o( Végigböngésztem a beállításokat, de nem találok semmit, ami erre utal... Segítenétek?
Olyan kevés a mozgolódás itt a blogtérben, legalább könnyítsük meg azok dolgát, akik szívesen olvasnak minket!

Krizantám írta...

Látom nem vagyok egyedül ezzel a problémával akkor...
Hát igen, ez a szóellenőrzősdi nálam eddig tartott, de most már könnyebb lesz írni! :-)))

Virág, én a blog irányítópultjánál fölül található "Beállítások" menüpont alatt a "Megjegyzés" fülben alul állítottam be az "Új megjegyzésről értesítő e-mail" címszó mellett. Oda beírtam a saját e-mail címemet és így küld értesítőt mindig. Tudom, hogy ez alapvetően a hozzám érkező megjegyzésekről küld értesítőt, de másoknak is felajánlja az e-mailes értesítésküldés választási lehetőségét nálam a Megjegyzés küldése ablakomban.
Remélem tudtam segíteni és jól! Szólj, ha sikerült! :-)

Aledi írta...

No, én is épp ki akartam venni a szóellenőrzést, de nem találom! A Beállítások, Megjegyzésben nincs ilyen :( Te hol állítottad?

Krizantám írta...

Adél, én a Beállításokban az Alapbeállításokkal kezdődő sorban a mellette 4. fülként látható Megjegyzés címkében állítottam át. Nekem ott alulról a 3. lehetőség a "Jelenjen meg szóellenőrzés megjegyzések írásakor?" kérdés. Na ott egy igen határozott NEM-et nyomtam! :-)
Remélem viszonylag értelmesen el tudtam mondani... :-)))

Aledi írta...

Értelmesen, persze :) A régi formában ott volt, de ez valami új, egyszer véletlenül rányomtam, és most ez az új forma van nekem, nem szeretem :( Azért köszi szépen.

Virág írta...

Köszönöm, azt már régebben beállítottam.... mondjuk azóta nem panaszkodott senki. :o)

Névtelen írta...

Köszönöm, ez nagyon hasznos információ, én is levettem!

nemcsaktaska; fabolfabrika blog írta...

Én sose használtam szóellenőrzést és eddig még semmi spam-gondom nem volt. Kopogjuk le...

enenga írta...

Jól tetted hogy leszedted.Szerintem is borzasztó nehéz kibogarászni.

bruercsi írta...

...és most találtam, hogy ez az egész szóellenőrzés csak egy nagy biznisz a google-nak. Ő felvesz nagy suskát, mi meg megszenvedjük :(
A szóellenőrzés melletti kérdőjelre kattintva ez találtam: "A szavak bevitelével, segítséget nyújt a számítógépek előtti időkben írt szövegek digitalizálásához. A megjelenített szavak közvetlenül olyan régi szövegekből származnak, amelyeket digitális formátumban olvastak be és tárolnak, hogy megőrizhetők és még inkább hozzáférhetők legyenek. Mivel az e szövegekben előforduló szavak némelyike nehezen feldolgozható a számítógépek számára, az Ön erőfeszítésének eredményeit használjuk fel e szavak visszafejtéséhez.

Kósa Márta írta...

Véletlenül jöttem ide, egyetértek ezzel a bejegyzéssel, rémes az új betűsorral.
Jövök hozzád máskor is!

Tulipánt írta...

Kedves Kriszta!

Köszönöm a hasznos szolgálati közleményt. És ezúton szeretném megköszönni a posta hozta kedves ajándékaidat. A kulcstartót azonnal használatba vettem. Sajnos nincs időm blogolni, fényképezni, mert minden időmet a nálunk tartózkodó svéd vendégeknek szentelem.

Tulipánt írta...

Kedves Kriszta!

Köszönöm a hasznos szolgálati közleményt. És ezúton szeretném megköszönni a posta hozta kedves ajándékaidat. A kulcstartót azonnal használatba vettem. Sajnos nincs időm blogolni, fényképezni, mert minden időmet a nálunk tartózkodó svéd vendégeknek szentelem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...