2012. február 10., péntek

Játékos táska, avagy mi fán terem a buborék?!

A 2 éves szőke fürtösnek készült ez az utazós játékos táska! (Hosszú úthoz, rövid úthoz is szükség van játékokra, így ha csak a legkedvesebbeket szeretné magával vinni, az akkor is kitehet akár fél tucatot is...) Ebben persze csak a legjobban szeretett, legszükségesebb játékokat, könyveket és a Manka-figurát viszik magukkal családi utazásokhoz, kisebb kiruccanásokhoz! 

Olyan táskát szerettem volna mindenképpen készíteni, ami nem túl gyerekes-gyermeteg, de tükrözi azt a játékosságot, amit egy játéktároló utazós táskától elvárhat az ember... (Persze maximálisan szem előtt tartva, hogy az édesanya, édesapa oldalán fog a legtöbbet tartózkodni, így játékosan bár, de egy felnőtt ruhatárához is megfelelőnek, szerethetőnek kell lennie) ... Még az is a fejemben motoszkált, hogy olyan legyen, ami később fityegők, tartozékok nélkül akár egy modern, sportos (edzés)táskának is elmegy a suliban egy nagyfiúnál... (Ne múljon el egy táska dicsősége végérvényesen csak azért, mert kinőtt a tulajdonosa a kisgyerekkorból!) 
A külső mintánál visszatértem a buborékokhoz (egy vitorlázós családnak mi más lehetne a legkézenfekvőbb?!), de egy kicsit más formában, mint korábban... (Gyapjúfilc karikákat találtam az apróságos filces zsákomban, ami adta magát, mint buborék!) 


Természetesen a felszín felé igyekvő, stilizált kerek filcbuborékok színvilága a külön tartozékként belülre kerülő, narancs-kék-fehér-barna csíkos játékos zsákok színeihez igazodik...
(Ilyen világosban...)

(Ilyen vakuval sötétben...)
(Az igazság valahol a kettő között van félúton...)

A kézben is, vállon is hordható két füles táskához készítettem egy levehető, tépőzárral rögzíthető, széles, színes vállpántot, aminek a mintája, színe vidámmá teszi a kék farmertáskát!

Készült a játékoknak belül jó sok zseb és két csíkos textil zsákocska az apróságoknak (az egyik zsák az imádott Duplo figuráknak, autóknak, a másik mondjuk a fontos kavicsoknak, mert azok kellenek ugyebár...), hogy ne ömlesztve kelljen a táskában tárolni semmit! :-))) Ezek a színes zsákok képviselik az igazán gyermeki énjét ennek a táskának, ami kívül visszafogottan (mondhatni felnőttesebben) játékos, míg belülre bepillantva egyértelműen játékra csábít a zsákokon egyetlen plusz színként megjelenő zöld csíkkal... :-)))
Nagyon sokáig kerestem a megfelelő színes bélésanyagot, ami illik a korábbi utazótáska (kisbőrönd) stílusához, de mégsem ugyanolyan. Mivel utazáshoz együtt fogják a ruhás kisbőröndöt a játékostáskával használni, ezért kézen fekvő volt, hogy ugyanabból a vastag (szőrmebéléses) farmer anyagból készüljön ez az új táska is! 
A nagyon gyerekmintás anyagok között ritkán találok a szívemhez igazán közel állót, annak ellenére, hogy vannak már elég szépek is... (Ezek után nem mondom meg mennyi ideig voltam a Hunyadis fiúk textilektől roskadozó boltjában, de legyen elég annyi, hogy az alatt az idő alatt két rövid, de intenzív hózivatar volt kint, de mire kijöttem a boltból újra szikrázóan sütött a nap... :-))) Ez egy ilyen nap volt! Ja kérem, vásárolni tudni kell...) ;-) Végül maga a táska egy halvány türkizbe hajló, egyszínű világoskék bélést kapott, a külön tartozékként kitalált játékos zsákok pedig egy csíkos-pöttyös amerikai pamutanyagból készültek, melyen a korábbi gyerekruhás kisbőröndön lévő világoskék pöttyös szalag mintája köszön vissza!

Ez a játéktároló táska készen van már jó ideje (sajnos nem tudtam átadni már a téli utazás előtt nagy szomorúságomra), de mostanra érett meg a bemutatásra! Ugyanis készen lettem a másik megrendeléssel is, az otthoni játékos párjával, amit ezzel egyidejűleg kért Andi... Készült egy Lego-tároló zsákként is funkcionáló kerek játszószőnyeg is, ami most lett kész! (Ezt majd a következő bejegyzésben mutatom meg inkább...) Így kikerekedett az egész! :-))) Szó szerint is, mert igen nagy munka volt mindkettő, de annál élvezetesebb, izgalmasabb és a kerek formákból jutott bőven mindkettőre...

Végül egy kis nüansznyi részlet, csak mert tetszik ez a kép...


Köszönöm ezt a mérhetetlenül nagy bizalmat, ami arra ösztönöz, hogy önmagamhoz képest a lehető legjobbat kihozzam, abból amit készítek... és hogy ezek az elkészült alkotások az életetek része lehet! Ritka adomány az élettől az ilyen barátság! Köszönöm, Andikám! :-)))

7 megjegyzés:

Ledorka írta...

Nagyon szép lett. :) Tetszik a körös megoldás, és a kis zsákok csíkjai is helyesek. :)

krealady írta...

Szia, Kriszta! Készítesz ilyent felnőttesben, más színben is? Mert akkor később talán kereslek:)

málna írta...

azt hiszem köszönni Nekem van mit! hihetetlen jó érzés, hogy valójában nem kell semmit megrendelnem, csak kimondani a hívószót és már alakul is valami, ami aztán a végén egy nagy csoda lesz!
én KÖSZÖNÖM Kriszta!

Tulipánt írta...

Ügyes és kreatív vagy.

Tündérlátta írta...

Nagyon jó a fazon és valami álomjó dolog lehet belepakolni, majd kipakolni belőle.

Julcsi írta...

Mert Andi ilyen:) Jó kis csapatot alkottok együtt:)

Krizantám írta...

Köszönöm Mindenkinek a kedves szavakat!
Andival tényleg jó kis csapatot alkotunk! Megrendelésnek indul, de aztán átmegy valami egészen másba... és ez olyan jó...! :-)))

A táska fazonját a kis lurkóhoz igazítottam, mert ő is fogja ám hurcibálni minden bizonnyal! A tatyó magassága talán kicsit nagyobb lett, mint terveztem, de tanulság ez legközelebbre... Azt szerettem volna mindenképpen, hogy ő is ki-be pakolhasson és simán elérje az enyhén kibővülő alját is...
Azért jó ez a fazon, szeretem... és szívesen készítem máskor is! :-)))
Ildi, csak szólj, ha meg akarod majd rendelni...:-)

A körök meg... :-)))
Hát szeretem őket, no...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...