2012. március 25., vasárnap

Beethoven (és hatása)...


Ilyen szerelmetesen gyönyörű érzés virágzik ki az én kis szívemből, amikor Beethoven: D-Dúr  hegedűversenyét hallom... :-)))
És ma este (édesanyámat is meghallgatva) a Zuglói Szent István Zeneházban olyan csodálatos és tökéletes Beethoven élményben volt részünk Záborszky Katariina hegedűvirtuóz koncertjének jóvoltából, hogy olyan szívből és lélekből jövő hegedűhangokat én még nem hallottam... Még most is a hatása alatt vagyok!!!
Amikor szól a hegedű, de azokat a csodás dallamokat egy lélektől vezető láthatatlan fonálon keresztül belelehelik a hangokat megszólaltató ujjakba...
Szíveknek gyönyörűséges borzongattatására... Csodálatos! Csodálatos nagyon! :-)


Ez a régi felvétel, amit találtam, ez is nagyon szép, de amiben ma részünk lehetett, az a fantasztikus tehetséggel és virtuozitással megáldott érzékeny női lélek volt, ami kihallatszott a karakteres Beethoven-muzsikából!
Bár Beethoven mester igen tüskés természetű volt (mondjuk, aki ilyen lenyűgöző művet tud írni, annak minden megbocsájtható), de szerintem ő is érezte volna ezt a sok finom lélekrezdülést!
Talán Záborszky Katariinát is homlokon csókolta volna Beethoven, mint állítólag annak idején a fiatal Liszt Ferencet, aki zongorajátékával elkápráztatta az öreg Mestert egy koncertjén! (Liszt Beethoven csókja utántól tartotta magát művésznek és tudatosult benne, hogy ez az ő útja...) A ZENE!

Örök szerelem ez a hegedűverseny...! Olyannyira, hogy most is zokog érte örömében a szívem a gyönyörűségtől... :-)))

6 megjegyzés:

Csillus írta...

Csodálatos ahogy írsz és ahogy a zene hatására alkotsz!!!

Tündérlátta írta...

Micsoda gyönyörűségesen tudtad szavakba foglalni az érzéseidet!!

Julcsi írta...

Ezt jó volt olvasni, Kriszta!

Szera írta...

Kb. én is így érzek a hegedű iránt! :) Az örök szerelmem Vivaldi. Nem ragozom tovább, te olyan szépen leírtad.

Tulipánt írta...

Örülök neked.

erzsó írta...

katartikus lehetett...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...