2012. március 2., péntek

DOTTY Nr.1.- Mustársárga-fűzöld filctáska

A tavaszi megújulás és készülődés jegyében egy új fazonú kétrétegű filctáska készült!


Mérete pont akkora (22×17 cm), hogy kényelmesen el lehet benne férni (iratok, pénztárca, telefon stb.), ha valaki éppen nem nagy pakolós táskát szeret vagy éppen nem azt viszi magával. 

Sokféleképpen használható: 

...övtáskaként...

...válltáskaként (átvetve is)...

...neszeszerként (pántot levéve)...
(...akár még az apróságok, iratok tárolására alkalmazva a nagytáskába bedobva is használható...)

Régóta izgatta a fantáziámat a két réteg, különböző színű gyapjúfilc összevarrásából kialakuló design... Az ahogyan a táska szélén megjelenik a két szín, finoman izgalmassá téve az egyszerű anyagot és megjelenést! Ami aztán rögtön azt vonta maga után, hogy a kistáska elején díszítő elemként kipróbáltam lukasztásos mintával, hogy az egyik szín hogyan sejlik át... a másikkal összhangot alkotva... A lila cipzár pedig egyszerűen kívánkozott bele... :-)))





Ebbe a fajta táskába egyfajta modern egyszerűséget próbáltam belevinni...
Még alakulóban van a lukasztás technikája... (Az első darab díszítő lukasztásának egyenetlensége a kezdeti technikai nehézségeknek tudható be, de vállalom... engem egyenlőre kicsit zavar ugyan, de ettől mondható egyedinek... és csiszolódik a technikám, lesz ez még szebb is, főleg ha meggondoljuk mivel készítettem...) 

Ami a kiindulási alapom volt, hogy egy világosabb színt ezen a módon összeillesszek egy másik sötétebb tónusú színnel! (Van tervben sok más színpárosítás is... mondjuk "bicolor" jelleggel...pl. nyers pirossal...) Egyenlőre nem tervezem jobban kidíszíteni, hogy megtarthassa egyszerű naturális mivoltát ez a forma... :-))) Gondolkodtam rajta, hogyan, milyen névvel különböztessem meg a többi kistáskámtól?! Talán az angol "dotty" (pöttyös) szó, illene rá... 

Fedőneve: DOTTY filctáska... :-)))

Milyennek látjátok?
Színtől függetlenül szaladgálós táskaként el tudnád magadon képzelni?
Vagy vennél ilyet mondjuk ajándékba?

Kíváncsi vagyok más milyennek látja...

9 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Gratulálok a kézműveidhez, csodás dolgokat láttam, köszönöm!:)
Ez a kis Dotty pedig rámkacsintott és nem ereszt el!... Esetleges cserebere nem érdekel?

Ledorka írta...

Nagyon kedves darab. :) Tetszik ez a lyukasztásos dolog. :)

(Az új megjegyzésablakok viszont nem tetszenek, mert nem látok lehetőséget rá, hogy megkapjam az új hozzászólásokat. :/)

Idared írta...

Nagyon tetszik, ezt pont nagyon szeretem: kicsi, praktikus, ha akarom kézben, ha akarom táskában. Olyan igazi "fogd és vidd".

Tulipánt írta...

Ötletes. Én a lyukakba színes gyöngyöket tennék.

Krizantám írta...

Nagyon örülök, hogy Nektek is bejön!

Tulipánt! A gyöngyözésen gondolkodtam én is már, de elvetettem egyenlőre, mert túl pici a lyuk és nem látszana az alsó szín! Talán egy nagyobbacska lyukmérettel kipróbálom majd, mert tetszene... :-)))

(Dorka! Fogalmam sincs hova tüntették az e-mailes üzenetküldési lehetőséget! Nálad sem ajánlja fel, másnál sem és hiába kerestem a blogbeállításokban, nem ad rá lehetőséget sehol a visszaállításra! Egyik napról a másikra megváltoztatták még a megjegyzésablak kinézetét is... Grrr...:-/)

zazálea írta...

jejdecuki,jajdejó! :))
tetszik! sokat belőle!

erzsó írta...

nagyonnagyon minden szempontból!

évekkel és néhány szgéphalállal ezelőtt mindig megnézegettem egy spanyol(?) lány blogját, aki lyukakkal díszített filc táskákat készített, ha megtalálom régi mentésben a hivatkozást elküldöm

Krizantám írta...

Öröm a köbön, hogy Nektek is nagyon... :-)))

Nem ismerem ezt a spanyol blogot, de ha megtalálod Erzsó, átküldhetnéd! Ezek szerint nincs új a nap alatt...De nem baj, mert ez a forma ezzel a lyukas díszítéssel és ezzel az anyaggal nagyon bennem volt már régóta mindentől függetlenül!

Őtáskasága olyan nagyon azonos velem...:-))) Tudjátok a pöttyök...

A sokféle lyukasztott mintakészlet pedig szintén a fejemben van, csak a megfelelő lukasztó eszközre várok éppen! Aztán nincs megállás... :-)))

szaberka írta...

Nagyon jó az ötlet a két színű filccel meg a lyukakkal, elvarázsolnak mindig a filces dolgaid. Nekem a mustár egyébként nem színem, de ez lényegtelen ebből a szempontból. Hát persze hogy bármikor elfogadnék egy ilyet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...