2012. július 30., hétfő

Utazós gyerek rajzmappa

Ó, hogy én ezt a rajzmappát mennyire szerettem készíteni... :D
(És milyen régóta elkészült már...Még a nyár derekán...)
Andi megint feladta a leckét, hogy varázsoljak a szőke fürtös kisfiának egy utazós rajzmappát ceruzatartóval a korábbi ceruzatartóim mintájára, amit a sok nyári autókázás közepette magával tud vinni...
A vitorlázást szerető család kisfiának a tengerparti házikók témája igencsak kézenfekvő volt, amihez jól oda tudtam illeszteni a leendő ovis jelét, a vasmacskát is... Mindenképpen olyan mintát szerettem volna kívülre kitalálni, amit később, akár iskolás korában is szívesen lát és visz magával, mert nagyfiúként is vállalható! (Tudom ez milyen fontos...) ;-)
A kis házikókat a tengerész stílus anyagait és kék-fehér-piros színeit tükrözve készítettem kétoldalú papírvetexxel felrögzítve és körbeszegve, többek között az édesanya csíkos nyári táskájának nyugágyvászon anyagmaradékait is felhasználva! Anya-fia így nagyon jól passzolnak majd egymáshoz... :-)))
A jó tartású, vízálló bélésanyaggal merevített, kinyitható kis mappa sárga gyapjúfilc napocska mögé rejtett, mágnespatentos farmerfüllel záródik!
A rajzmappa csíkos füle egy textil öv újragondolásaként találta meg új formáját és helyét, hogy kézben is hordható legyen a kis farmer ceruzatartós mappa! A mappafülek levehetők a nagy kulcstartó karikákon keresztül, így iskolatáskában is hordható lesz majd kényelmesen jegyzetfüzetes tolltartóként! :-)
Egyenlőre rövid és vastag színes ceruzák kerültek bele, mert a 2,5 éves kezéhez ez illik még, ezért a ceruzatartó rész nem túl magas, nehogy elvesszen benne a rövidke ceruza...
Kétféle rajzfüzettel is használható belül: rendes A/5-ös füzettel oldalról betűzve vagy pedig felhajthatós jegyzettömbbel a gumipántok rögzítésével! 
A középen található kulcstartó karabinerre később készül majd egy fityegős hegyező tartó is, ha már elég nagy lesz ahhoz, hogy egyedül hegyezze a ceruzáit! A fehér alapon piros szaggatott csíkos pamut szalag pedig nagyon jól megtalálta itt a stílusba illő helyét, mert féltve őrizgettem a megfelelő felhasználására várva...
Szeretem a részleteit ennek az igazán hangulatos és fiús ceruzatartós rajzmappának... :-)))
Kívül a tengerparti, vízparti életérzéssel és színekkel...
...belül a szivárványszínű szaténszalagokból varrt vidám, színes "ceruzasorral"...

Olyannyira, hogy még magamnak is simán el tudnám képzelni rajzmappának... :-)

8 megjegyzés:

Aledi írta...

Hát ez egyszerűen szuper! Ezt bizony én is szívesen hordoznám :)

Betti írta...

Hát ez szenzációsan csodaszép lett!

Panni írta...

Kriszit, ez egyszerűen zseniális!
Nagyon tetszik!

Krizantám írta...

Köszi szépen! Hát ez igazán klassz, hogy nemcsak nekem jön be ennyire...
(Akkor mégsem hazabeszélek...) :-)

VRJúlia írta...

Nagyon szép:)

Névtelen írta...

...szép, szép, az rendben van. de hogy mennyire szereti az ifjú tulajdonos! az ám az igazi siker! : )

Julcsi írta...

Ez csudajó lett, Kriszta! Zseniális!

Krizantám írta...

Köszi Julcsi! Értük mindent! hisz tudod... :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...