2011. május 3., kedd

Terrakotta táskám

Legalább két hete elkészült...
Ő az első, kifejezetten csakis saját magamnak varrott táskám, amit Colette áprilisi alkotónapján kezdtem el...Az alapanyaga egy újrahasznosított terrakotta színű vászon anyag, aminek színébe azonnal beleszerettem a boltban. Hónapokig várta a sorát, hogy varrjak belőle valamit... A kasmírmintás rátét pedig egy kézműves vásáron vett bútorszövet darabkából származik, ami szintén beleszeretés tárgya volt az első pillanatban... :-))) A rátétminta hozzáillő cirádás zsinórszegélyét pedig az alkotónap délelőttjén vettem a helyi méteráruboltban, ahol isteni szalagok és anyagok voltak...

Sokat tanultam Colette-től azon a napon (vatelin bevarrás, újfajta cipzárvarrás, pántkészítés) és bár néha igencsak elkélt a segítsége, azért mégiscsak megcsináltam... Jó érzés volt, no és jók az ilyen alkotónapok nagyon...A vatelin bélésnek köszönhetően nagyon finom puha az egész táska és van tartása.
A pántját direkt állíthatóra készítettem, hogy hosszan vállon átvetve és röviden csinosan (nőcisen) is hordható legyen a hangulatomtól függően...

Belülre mindkét oldalra zsebeket varrtam (mobilnak, tollnak, kulcsnak, pénztárcának), mert nálam valahogy mindezek ellenére is óriási rendetlenség szokott kialakulni egy idő után a táskámban... (no komment)... :-)))
Középre még egy rekeszt tettem a táska teljes hosszában, így a belseje három részre lett osztva (a rendet tartás reményében) ... ;-)Arra azért muszáj felhívnom a figyelmet, hogy a fenti képen mily csinos a piros mobiltokom a színes sálam mellett... Nem saját alkotás a tok, hanem Zazáleától kaptam! Imádom! :O)
És bár nem kifejezetten ehhez készült az új táskám, de az azért lerí róla, hogy mi a kedvenc színösszeállításom... :-)))
Nem hiába élek "a színek bűvöletében"...

Azóta teljes mértékben felavattam már a táskámat! Cipeltem benne már egy több mázsás tankönyvemet (580 oldal... olyan nehéz, hogy még a polcra sem mertem feltenni, nehogy leszakadjon....), kiránduláson volt rendesen megpakolva elemózsiával, iszivel, pulcsival és kibírta a nyúzást... Tehát a végeredménnyel akár elégedett is lehetek...

Ez egy szeretem-táska, az biztos... :-)))

(Az azért vicces, hogy az 50. bejegyzésnél jutottam el oda, hogy végre van egy saját táskám magamtól magamnak...) :-)))

8 megjegyzés:

Shushanna írta...

Ó Drágám! Asszem a 170-nél járok és még mindig nincs táskám... Mármint magam varrta táskám. Szóval ügyes vagy, s ahogy vizsgálódtam, igen csak precíz is.:)

Krizantám írta...

Ó Zsuzsi, ezt nem hiszem el... Pont Neked nincs sajátvarrtád, aki olyan szép táskákat készítesz?!
Hát én még egyenlőre igyekszem a varrós technikámat csiszolni, de azért köszönöm !

honfiviki írta...

Nagyon harmonikusra sikerült! Ez a szín! Kedvencek kedvence és a díszítés is.

A másik, amit szerettem volna mondani, hogy tök szuper a váltás :)

erzsó írta...

"akár elégedett is lehetek"?!
büszke legyél!
nagyon jó lett, viseld egészséggel!

Krizantám írta...

Örülök, hogy tetszik nektek is!

zazálea írta...

nekem az a táskám van, ami selejt lett :o)

innentől kezdve pedig nincs ám megállás, számon kérjük majd az újabbnál újabb táskákat! És hogy ne felejtsem: nagyon szép darab, olyan... profi :o)

zazálea írta...

jut eszembe: jössz holnap? :o)

Krizantám írta...

Rita, jelenleg sajnos selejtet gyártani sincs időm, de eljön még majd az én időm... :O)
De holnap jövök!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...