2011. október 19., szerda

Derűre ború és borúra derű

Amikor az ember minden erejével és jó szándékával azon igyekszik, hogy minden jó legyen, minden elkészüljön, minden feladat teljesítve legyen (és nem csak úgy ímmel-ámmal), akkor jön egy olyan ember, aki egyáltalán nem érdemli meg a közös munkát (értsd: leadandó egyetemi csoportmunka) és annak minden felajánlott általam elkészített előnyét. És még ki is használ...

Reggel óta nem térek magamhoz, nem tudok a saját feladatomra koncentrálni... Próbálom elterelni róla a gondolataimat, de elég nehéz elvonatkoztatni az ilyen behatásoktól...

Próbálom a higgadtságot magamra erőltetni, de elég nehezen megy, pedig alapvetően egy pozitív hozzáállású ember vagyok... Csak így tudom magamat biztatni...

"Őrizd az embert magadban, hogy jogod legyen a szóhoz, hogy súlya lehessen a szavaidnak, hogy méltó maradj a munkához."             (Kósa Ferenc)


És úgy, hogy már csak másfél hét és a terhek lassan megszűnnek, átalakulnak...


Szerencsére kevésszer adódik olyan, hogy ennyire letaglózzanak arra nem méltó emberek, így biztosan nem lesznek ilyen borús, negatív hangulatú bejegyzések sem! De ez a mai nap úgy látszik ilyen...
Keresem a vidámító pontokat, de sajnos, ami eszembe jutott (hogy felállok és elmegyek sétálni, kikapcsolódni), az egyszerűen nem megy, mert rengeteg befejezetlen dolgom van még erre a rövidke kis időszakra (szinte napokra leosztva)! 

Ezért gyorsan megírtam ezt a bejegyzést és elővadásztam egy be nem mutatott, korábbi szivárványos kulcstartóm képét, hátha  

... általa egy kis napsugár visszasugárzik rám is...!  :-)

(Ez a szivárványos kulcstartóm az első játékom utáni kérésnek eleget téve, 
egy "érdekesen" alakult csere-bere eredményeként Szerbiában kötött ki...)

Ha befejeztem a mai munkám, lehet, hogy este még lélekemelőként elolvasom újra a játékhoz írt akkori kedves hozzászólásokat! 

Az biztosan helyrebillent majd...:-)))


Ui.: És akkor bizony délután rám ragyogott az a szívderítő napsugár, mert megkerestek a Meskán, hogy rendelnének tőlem 4 kis gyerekválltáskát! :-))) Szeretnek engem az égiek és minden nehézség ellenére, azok közepette is vigyáznak rám!  
És visszajött az őszinte mosolyom is!!!    :-))))))))))))))))))))

8 megjegyzés:

Szirtesdori, alias Dorkadesign írta...

Látod, mégis csak jól végződik ez a mai nap::))A kulcstartód pont olyan szívmelengető, vidám és pozitív, mint amilyen Te magad vagy! Ez a mai napod kicsiben pont olyan, mint az egész életünk: hullámzik, egyszer fent mosolygunk, máskor lent kapálózunk....Bár elég gyengus voltam matekból, de azt hiszem a Sinus-görbe is ilyen?? (vagy azt fizikán tanultuk???)
Jó volt olvasni a bejegyzésedet, örülök, hogy visszakaptad a kicsit elkószált jókedvedet!

Andicsek írta...

Kedves Krizantám! Ma velem szinte hajszálra hasonló eset történt meg. Egy általam mobilizálandó szomszéd ( járókerettel is alig tud menni) akit orvoshoz hordok és minden sóhaját lesem, nem tudom miért? szóval meggyanusított, hogy az eus. segélycsomagjából lenyúltam 2 kg lisztet. amikor egyébként 3kg.t kap de számomra érthetetlen módon szerinte én még 2kg lisztet tettem a táskájába, de mire hazaértünk az "valahol leesett" mindezt 3 hét távlatából közölte velem, hogy mekkorát csalódott bennem.(ő is eljött velem) na hát nem köszönte meg a szavaimat,de már tudja hogy soha többet ne számítson rám. elmentem a polgármesteri hivatalba és kértem a segélyosztó hölgyet, hogy tisztázzon engem. meg is ígérte. és amikor hazajöttem a Tőled kapott kulcstartót forgattam és nézegettem, mert az ebédlőben van a szekrényen, mert még nem volt szívem befogni a szépséget!:) és jobb kedvem lett és megnyugodtam....

Shushanna írta...

itt jártam.........:) tudod! csak nyugi! ;)

Krizantám írta...

És többek között azért is végződik ilyen jól ez a mai nap, mert ilyeneket írtok! :-)))

Dóri, igen ma hihetetlen mélységeket jártam meg, ahová semmilyen fény nem jutott be (tán túl sokáig is, mert emiatt nem haladtam a dolgaimmal sehogy), de aztán szépen átalakult fokozatosan minden és a jó hírek tették fel rá a koronát!
És az élet szinusz görbéje tényleg ilyen: hol fent, hol lent!
De ha akarjuk, ha nem, mindkettő hozzánk tartozik! A rossz után megkettőzve értékeljük a jót!

Andi, igen vannak ilyen emberek, de a bosszúságon túl én általában sajnálni szoktam őket, hogy nekik végülis milyen rossz, mert sosem fogják megtapasztalni, hogy milyen, amikor őszintén elfogadjuk és örülni tudunk a másik önzetlenségének... És hálát adok az Égnek, hogy én sosem leszek ilyen!
És nagyon örülök, hogy az én kulcstartóm vidított fel!
DDDDe...
Irgum-burgum, tessék használni, mert arra való és igazán strapabíró! Sajnos nem Te vagy az első, aki azért nem használja, mert sajnálja befogni... :-)))))

Ez fenyegetés, de majd írok egy posztot róla, hogy milyen szépen néz ki a saját kulcstartóm és a kocsikulcsom napi használat után is! Úgyhogy csak bátran avasd be, Andi, hogy máskor a táskádból előkapva rögtön a helyszínen felvidíthasson... :-)))

Ó, Zsuzsikám, és milyen jó, hogy itt voltál! Nagyon sokat jelent nekem, mert hiányoztál ám!

Na most viszont a kedvességetekkel feltöltődve megyek a dolgomra, mert bizony ma nem sokat haladtam... :-/
De mi mindenre jó az éjszaka, ugyebár?! :-)))

Van az építészeknél egy mondás, ha mondjuk másfél hét múlva határidő van:
"Ó, akkor már csak egyet alszunk...!" ;-)

Köszönöm, lányok!

Tündérlátta írta...

Örülök, hogy helyére kerültek benned a dolgok!!

Monica írta...

Én is örülök, hogy a végén csak ott lett egy mosoly!
Köszönöm a kulcstartót, és sajnálom, hogy ilyen furcsán sikerült ez a csere.

Kósa Márta írta...

Csak tudnám hogy tudsz ilyen szépen vágni?!
Az öltögetés, ha koncentrálok - erősen- tűrhető, de vágni precízen sajna még mindig nem tudok....
Hallgatom a mai muzsikát, míg nálad nézelődök!

Krizantám írta...

Örülök Márta, hogy Téged is megfogott ez a csodálatos Beethoven muzsika! :-)))

A vágásról pedig csak annyit, hogy mindig sokáig szöszölök vele, ha nem úgy sikerül, ahogy a szememnek jól esik! Addig igazgatom, tisztázom a szélét kis ollóval, amíg olyan nem lesz, ami szerintem tökéletes...! :-)
(Hát nem ez a gyors munka titka, de én már csak ilyen vagyok!) :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...