2011. október 24., hétfő

Visszaszámlálás...

Utazásra vágyom...!


No nincs ilyen utazótáskánk, mert Andi kisfiának készítettem még a dupla filcmobiltokkal együtt nem is olyan régen, de még minden meglehet!  

(A kérés egy minden gyerekholmit elnyelő, nagy utazótáska volt egyszerű kivitelben, hogy ne kelljen száz külön kis táskával, tasakkal utazni egy-egy hosszú hétvégére pihenni! A táska óriásinak tűnt nekem a maga 54×42×16 cm-es méreteivel, de azóta kipróbálásra is került és pont olyan lett, mint amire vágytak! No én a magam részéről már nem voltam olyan elégedett, mert az egyszerű varrógépem és a saját varrótudományom hiányos foltjai miatt rendesen megküzdöttem helyenként ezzel a műszőrmével bélelt farmeranyagból készült hatalmassággal... A három oldalán körbe cipzáras, kisbőrönd szerű táska alján bélésanyaggal bevont, mosásnál kivehető polifoam talpat készítettem, a jobb tartás érdekében! Ahhoz képest, hogy a formájától kezdve a szabásmintáig mindent kútfőből szedtem és ez meg is látszik helyenként, ahhoz képest nem lett rossz! Szerencsére a hibák nem nagyon látszanak a fényképeken... :-))) Csak az illetékesek tudják...! ;-) És ez így rendben is van...! )


Szóval utazásra vágyom (vágyaim tárgyának csodálatos őszi képei pedig megtalálhatók Mercinél)... :-)))

És tudom eljön a mi időnk, amikor felszabadulva, felszabadultan "duhajkodunk" a kisekkel és a nagyokkal az őszi szünetben Pécs utcáin és környékén... És hogy már csak egy hét van hátra! De addig is még sok víz lefolyik a Dunán... (Addigra be kell fejeznem minden kötelezettséget... Így szól az ultimátum magamnak, hogy jól érezhessük magunkat és egymást!!)

Viszont cserébe csak ez tart életben, ez a vágyakozás.... :-))) És ez rendben is van így!

Ma hajnalban azért, amikor befejeztem az utolsó előtti nehéz vizsgámat (az elektronikus világunk vívmányainak köszönhetően) és ezzel sok kő leesett a vállamról, eszembe jutott az LGT egyik száma:
"Hé, te, aki ...
... Éjjel tanulsz és fáj a szemed,
S a fáradtságtól a könnyed kicsordul,
Adj egy percet nekem az életedből!"
És most adok egy percet az életemből, hogy jól és felszabadultabban induljon ez az utolsó hét! 


Nekem (is) írták ezt a dalt!
Már "csak" be kell fejeznem, amit elkezdtem gyerekkönyvtárügyileg... megspékelve a hétvégi utolsó vizsgámmal...
Aztán ihaj-csuhaj! 
De jó lesz nekünk.... :-)))

8 megjegyzés:

Tündérlátta írta...

Gratulálok!! És jó készülődést!!

szaberka írta...

Igazán minden elismerésem. A táskáért meg minden egyébért, amit mellette teszel...

erzsó írta...

Úgy legyen!!

Kőrösi Mercédesz írta...

Kriszta, szorítok neked, hogy minden jól sikerüljön! Érzem amiről írsz, és érzem a hatalmas szabadságvágyat... Nagyon szép napokat!!! Pihenj egy hatalmasat, aktívan, nevetősen, pocsolyarugdosósan vagy napsütésben sétálva itt nálunk!!!

Krizantám írta...

Köszönöm Lányok!
Bár nem biztos, hogy a hét végére kész leszek a diplomámmal, de őszi szünetelés mindenképpen lesz, Pécs vár minket! :-)))
Csak az a nem mindegy, hogy úgy indulok el, hogy már csak apró javítani valókat hagyok itthon vagy egy frusztrálóan félig kész tervanyagot...
Én is szorítok magamnak, mert már nagyon ránk fér a szabad pihenés és köszönöm a biztatásokat!

zazálea írta...

de annyira ügyes vagy...!

Krizantám írta...

Köszi!
Az ilyen megjegyzések mindig jól jönnek az ilyen "vészterhes" időkben! :-))
Ügyesnek akkor fogom csak magamat érezni, ha kipipáltam, leadtam, megvédtem és ott ülök a Karácsonyfa alatt és nézem a többiek örömét!
Na akkor, csakis akkor...
És jó lesz az nagyon! :-)))

zazálea írta...

meglesz az, meglátod,s bár én azt a részt nem ismerem, mármint a tiedet, holott én is államvizsgáztam két hét alatt kétszer :o), de a táskára értettem, hogy annyira ügyes vagy. bár kételyem sincs a vizsga felől sem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...