2012. január 6., péntek

Recepteskönyvek ajándékba

Megmutatom, amíg még közelebb vagyunk a Karácsonyhoz, mint távolabb...

Az elsős tanítónéniknek készítettem ajándékba! Én csak annyit javasoltam közös osztály ajándékként, hogy ne utalvány legyen, hanem valamilyen személyesebb és én szívesen elkészítem, ha tudom! (Mondjuk én osztálynapló borítóra gondoltam, de ez lett belőle végül...) És akkor beindult a közös ötletbörze... Marcsi és a többiek kitalálták: legyen receptes könyv mappa, varrott borítóval, amibe a gyerekek kedvenc családi receptjeit összegyűjtjük! Így közös ajándék és személyes is!
Lelkesen gyűltek a jobbnál-jobb beküldött receptek, amit összerendeztek, kinyomtattak szép papírra, színes elválasztólappal (az ételcsoportok közé).
Én pedig az utolsó hétvégén, az utolsó percben megvarrtam a receptes könyv borítókat a két tanítónéninek! (Természetesen, mint már oly sokszor előfordult velem a nem olyan régi keletű, kezdő varrótudományom története során, most is ez az első ilyen jellegű próbálkozásom és mint ilyen ez is sokkal tovább tartott elkészíteni a kitalálás miatt, mint azt kellett volna és szerettem volna...)

Még menet közben is módosult az összevarrás módja (bevált szabásminta híján), de végül összehoztam. Nem tökéletes, de egy első bálozótól (borítókészítőtől) nem is várható több...
Mindegyik borító színvilága a tanítónéni habitusához, ízléséhez próbál igazodni! Remélem eltaláltam... Ami közös bennük, az a natúr színű lenvászon borítóalap belül puha vliessel bélelve, a Ninától vásárolt festett farkasfog díszítés, a drapp gyapjúfilc mézeskalács figura (mely recept könyvesebbé kívánja tenni a borító küllemét) és a textilfilccel rajzolt felirat (ha a mézeskalácsfigurából nem derülne ki)... :-)))

(Ezen a képen nem piros a szaténszalag, de nem ám, hanem szép bordós-lila, 
csak az utolsó pillanatos fotókon a lemenő nap fényei torzították a színeket...)

(Itt pedig már igen jól látszik a fotó fényeiből, hogy lemenőben van a téli nap...
A képeken látható borítózsebben lévő jegyzetlapok az Urban:Eve blogról valók.)

Annyit tudok, hogy nagyon tetszett nekik, főleg a kedves ötlet, hogy a gyerekek családi receptjei kerültek bele! Jó kis ajándék, mert a gyűrűs mappában tovább gyűjthetik majd a saját receptjeiket is a befűzött üres pótlapokon és a belső borítózsebben található jegyzetlapokon...

6 megjegyzés:

Erika írta...

Nagyon-nagyon jót találtatok ki, közösen ötletelni nagyon klassz dolog :)

Monika írta...

Csúcs!!!!!!!Köszönöm a bemutatót is!

Palkó írta...

Ez szuperjó ötlet! És nagyon szépek lettek!

Krizantám írta...

Köszönöm!
Ez nem új keletű ötlet, sokan készítenek ilyet, de saját készítésű ajándékként elég jól megállja a helyét!
És ez bárkinek adhat újabb saját készítésű ajándékötleteket...
Szeretettel ajánlom ezt a verziót is...

Tündérlátta írta...

Szuperek!! Ilyennek én is örülnék. Kénytelen lennék rendet tenni:-)

Krizantám írta...

Köszi Kata!
Hát bizony nálam is elkélne egy kis rend az aprófecnis papíron lévő receptjeim kupacában... :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...