2012. július 24., kedd

Tengerész csíkos nyári táska

Olyan nagyon régóta szeretném már ezt a táskát megmutatni, mert jó pár hete elkészült már...
Fehér-kék-piros színkombináció volt a kérés a tavalyi kék virágmotívumos netbook-táska mintájára és méretében, mert sürgősen szükség volt egy kényelmes nyári válltáskára (is)! 
Anyagvásárlás közben akadt a kezembe ez a kék-fehér-piros csíkos, erős nyugágyvászon anyag, ami egyből rabul ejtett (bármennyire is nem volt olcsó, egyszerűen nem tudtam otthagyni, annyira hívogatott...)! Aztán a táskaanyagok kiválasztásakor Andit is (hiába... elég egy húron pendülünk) és már csak az volt a kérdés, milyen legyen a bélése?! Nagyon vicces és ütős párosítás lett végül Andi javaslatára (én nem lettem volna ilyen merész, de Ő simán bevállalta és ez végül nagyon jól sült el), amikor is a tengerész csíkos külsőhöz a kék-fehér körkörösen pöttyös anyagot választottuk...! :-)))
Hogy ne csak egy egyszerű csíkos nyári táska legyen, készítettem hozzá a táskafülre kék szaténszalagon fityegő (levehető) kerek filcdíszt a bélésanyag, piros színjátszós gyöngy és piros-fehér-világoskék gyapjúfilc felhasználásával mind a két oldalán más-más körkörös DOTTY-mintával...
A csíkos külső alatt belül (láthatatlan védelemként) vízálló réteg van, puha vlies és a táska talpára bevarrva polifoam réteg, hogy jó tartása legyen ennek a mutatós nyári táskának! A cipzáros záródás alatt a kék-fehér táskabelsőben pedig mindkét oldalon jó sok zseb található az apróságoknak, fontosságoknak és egy piros kulcstartó karabiner is...
A vállpánt dupla rétege (alul kevésbé koszolódó, széles sötétkék heveder, felül törtfehér pamutheveder összevarrva táskapánttá) a használat során azóta túl erősnek, merevnek bizonyult, így máskor nem biztos, hogy ilyenre tervezem majd (mindenből tanul valamit az ember...)... Talán elég lesz a világos heveder is, mert azzal olyan igazán jó, nyárias... :-)
Van egy megmagyarázhatatlan vonzódásom ezek iránt a tengerész csíkos anyagok és színek után... (Talán a tinédzser koromból maradt meg...)
Most aztán kiélhettem alaposan az ezirányú vágyaimat, mert szerencsére valahogy mindig összetalálkozik Andi barátosném ízlésével és kérésével... :-)))

3 megjegyzés:

Ledorka írta...

Nagyon tetszik. :) A színpár is (imádom), a bélés is, a fityegő is.

Krizantám írta...

Köszi, Dorka! De jó, hogy így látod Te is...!:-)
Nekem is így együtt álltak össze egy jó kis táskává!

Kékmadár írta...

Nagyon vagány úgy ahogy van! Nekem is nagyon bejön! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...