2013. január 6., vasárnap

Újévi DOTTY-filctáska

Nagyon szépen, lelkesen indult az év első varrása (azaz szabása, mintázása)... méghozzá egy világoszöld DOTTY-filctáskával... megrendelésre! :)
Egy korábbi világoszöld-törtfehér övtáskám mintájára kérték és csak annyit tudtam, ami a megkeresésben állt: "Nagyon tetszik nekem ez a zöld táska. Egy ideje már szeretnék venni magamnak egy övtáskát, de nem igazán tetszett egy sem. Ezt viszont megláttam és nagyon.... Szóval szeretnék egy ilyet! :) "
(Remélem nem baj, hogy idéztem a kedves levélből, de az ilyen léleksimogató kérésektől mindig szárnyakat kapok és szeretem őket elraktározni...)

Természetesen nem pont ugyanolyan készült, mert két egyformát szinte sosem készítek...! 



A csillag alakú minta helyett valahogy a kerek mandalás formát éreztem közelebb hozzá... és szabad kezet kaptam! :) Olyan jó volt ezzel kezdeni az évet... a minták lyukasztását megtervezni, elkészíteni és belelátni azt, hogy a kedves megrendelő milyen lehet, milyen lehet a személyisége, amihez ez a táska készül...

Aztán közben rögtön az első varrós napon a varrógépem bemondta az unalmast, amikor a filctáska összevarrásának nekikezdtem volna...!  
(Rövid és gyors kétségbeesés után másnap egy ügyes mozdulattal visszaállította a szervizbácsi a megmagyarázhatatlan ok folytán elállítódott varrógépemet... Kis Singer-gépem valami rejtélyes módon át volt állítva, ezért nem varrt! :( A rejtély mögött pedig egy kis idegenkezűséget sejtek, méghozzá kis mancsoktól származóakat...

Amikor az izgalmak után szépen megjavult a varrógépem, már semmi sem tarthatott vissza attól, hogy ez a többfunkciós, szép zöld DOTTY-övtáska/neszeszer/válltáska elkészüljön...! Mert bizony várták nagyon! :) 
Öröm-táskavarrással kezdeni az évet igazán adomány! Minden nehezítő tényezőt egyszerűen felülír...!!! :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Velem is előfordult, hogy kétségbeesve kihívtam a szerelőt, aztán kiderült, hogy a gyerek állított el valamit... Az én szerelőm idős, vérbeli mesterember, kisujjában van a szakma, olyannyira, hogy ő tanított meg engem gomblyukat készíteni :)))
Erzsi

Krizantám írta...

Hát igen! Vannak ilyen titokzatos dolgok... ;-)
(És persze senki sem tud róla semmit...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...