2012. március 27., kedd

Levendulás filcpipikék tavaszünneplőként

Húsvéti vásárba díszek és apróságok nélkül nem mehet az ember lánya, ezért készültek ezek a kis színes filcpipikék, filcmadárkák a tavalyi húsvéti (fiúi és lányi) pipikéim mintájára, melyet továbbgondolva levendulával töltöttem meg. Így Húsvét és a tavasz elmúltával is használható illatos és praktikus (molyűző) madárkadíszként a szekrényben felakasztva... :-)))
Itt még a munkafolyamat közben vannak, némelyik még az összevarrásra vár, de türelmesek voltak, mivel ilyen szép napfürdőben volt részük! :-))) (Estére pedig befejezésként mindegyik szép narancs színű fonalakasztót kapott, hogy fel lehessen őket függeszteni)! :-)))
Felhasználtam hozzájuk az összes tavalyi hobbifilcemet, hogy elfogyjanak, mert egy éve állnak érintetlenül a dobozomban. (Hamar rájöttem és erről már írtam is korábban, hogy nem alkalmasak tartós használati tárgyak, alkotások készítéséhez, mert nem elég vastagak és bolyhosodnak, így csak és kizárólag dekorációs célokra mertem végül felhasználni. Gyapjúfilccel dolgozom szinte csakis kizárólag, kivétel egyenlőre a türkiz virágaimat..., de nem áll szándékomban több hobbifilcet venni!) Jó kis színek voltak a meglévő hobbifilceim között, így pont prímán alkalmasak voltak nem túl nagy igénybevételnek kitett húsvéti díszek összeállítására.
Színes szárnyak, színes gombokkal és mindegyik madárka más lett... mindegyik egyedi, egy önálló egyéniség... :-)))

Ő volt az első! 

Ilyenre terveztem az összes madárkát (lyukasztóval megmintázott szemekkel, hogy még jobban kiáradhasson a levendula illata), de nem lett szép a hobbifilcen a lyukasztás, nyomába sem ért a gyapjúfilcből készült DOTTY-táskák szép lyukasztott kontúrjának, így nem ilyen lett a többi szeme (zöldike kakukktojás maradt, de nem egyedül, mert egy piros madárkán pedig kipróbáltam, hogy milyen lenne varrógéppel összevarrni, gyorsítva a késő esti folyamatot... Ilyen kis méretű dísznél nem lett az sem szép, főleg a hátán nem, így maradt a lassabb kézi öltögetés...)
Hihetetlen, hogy még egy ilyen pici alkotás elkészítése közben is mennyit tanulhat az ember anyagról, annak tulajdonságairól, elkészítési technikákról stb., mert nem elég a fejekben tobzódó ötleteket kigondolni, azt anyagba is kell álmodni és a gyakorlati magvalósítás gyakran más utakra tereli végül a megszületni készülő alkotást! És ez nem feltétlenül baj, sőt... Végül azért őszintén elmondhatom, hogy jól esik rájuk néznem! :-)))

Azért a többiek szóba álltak a két kis kísérleti kakukktojással (mert hát egy alomból valók)... :-)))

És amikor mindet összevarrtam, akkor összebújva várták este, hogy a nyakukba szép narancssárga fonalfüggeszték kerüljön, amitől majd izeghetnek-mozoghatnak a húsvéti barkaágon vagy az ablakban tavaszi díszként vagy télen a szekrényben megbújva a kabátok fogasán lógva... egy csepp színes napfényt becsempészve a tulajdonosának napjaiba... :-)))


Már készen van mindegyik levendulás filcmadárka dísz, amik addig az asztalomon illatozva,  izgatottan várják a most szombati húsvéti vásári bemutatkozásukat... :-)))

12 megjegyzés:

Kósa Márta írta...

Aranyosak!

bruercsi írta...

Jaj, de cukikák!!!!

Csillus írta...

Édesek, szépek és tuti kapósak lesznek!

Tulipánt írta...

Vidámságod, alkotó kedved örömmel tölt el. Ha nem ezen a szombaton lenne a vásár biztos elmennék, hogy személyesen is megismerjelek.

erzsó írta...

szívmelengetőek:))

(akkor ezért nem jött be nekem a filccel való ügyködés... hobbiboltban vásároltam be évekkel ezelőtt és óvodai jelet varrtam belőle barátném gyerekeinek párnáira, de egy hét után ocsmányul kibolyhosodott)

Krizantám írta...

Köszönöm Lányok a lelkesedést! :-)))
(Azóta már egy kicsit kiegészítettem a bejegyzésemet és belinkeltem egy falvédős filces tapasztalatomat is...)

A hobbifilcben egyedül azt szeretem, hogy fantasztikus a színválaszték, ami az itthon kapható gyapjúfilcekről sajnos nem mondható el a legnagyobb bánatomra! :-/
De gyapjúfilccel dolgozni egy álom... csak hát az ára...
A mostani pipikéknél még az is szempont volt, hogy az olcsóbb hobbifilcet felhasználjam, hogy olyanok is vihessenek haza (kedvező árú) vásárfiát, akik nem akarnak vagy nem tudnak nagyobb összeget kiadni... :-)))
Szeretném, ha mindenki megtalálná a pénztárcájának és szívének kedves Krizantám-alkotást ebben a vásárban! :-)))

Krizantám írta...

Sajnálom Anna, hogy nem tudsz eljönni, jó lett volna találkozni, de remélem előbb-utóbb összejövünk! :-)))

VRJúlia írta...

Nagyon szép.
Gratulálok- visszamenőleg is mindenhez.
Üdv, Júlia

Nia írta...

Milyen cukik, vidámak!

Krizantám írta...

Köszönöm Júlia!
Szívesen látlak máskor is!:-)

Monika írta...

Olyan üdítő színfoltok és MADÁRKÁK!!!:))))Nagyon ügyes vagy!Jó nagy türelem gyakorlás lehetett!

Krizantám írta...

Örülök, hogy tetszenek! :-)
Miközben készítettem őket Kodály: Galántai táncok-at hallgattam (oda-vissza többször)... Hihetetlenül inspiráló és impulzív zene (amit annak idején mi is játszottunk a zenekarral)!
IMÁDOM (nemcsak játszani, hanem hallgatni is)! :-)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...