2012. augusztus 30., csütörtök

Drapp köszönő ajándékok

Nagyon megható és kedves ötlet megvalósításaként készítettem Kata kérésére egy ír diplomata családnak búcsúajándék-csokrot. A család visszatér hazájába és Kata a jó kapcsolatukat és barátságukat megköszönve búcsúzóul magyar alkotótól származó, személyre szóló egyedi ajándékokkal szerette volna meglepni őket.
A család fejének egy igazán férfias gyapjúfilc könyvborító készült. Sokat ötleteltem rajta, hogy milyen legyen, végül egy nagyon markáns erdélyi motívummal díszítettem (ezt a következő bejegyzésben mutatom meg)!


Az édesanyának a kérésnek megfelelően egy korábbi drapp bársony bugyor mintájára egy teljesen kézzel díszített, törtfehér filcvirág mintás, táskába való bugyrot készítettem. A bordó-zöld apró virágos, nyers színű bélés a külső virág mintáján is megjelenik. Az óaranyhoz közelítő, matt fényű gyöngydíszek pedig visszafogottan elegánssá teszik a törtfehér gyapjúfilcet ezen a finoman nőies bársony bugyorkán... :-)

A hölgynek az egyik, natúr pántos, barna madaras törtfehér nyári táskámat választotta Kata, a kislánynak pedig egy ehhez a kistáskához hasonló narancssárga filcvirágos drapp válltáskát. (Ezek a táskák olyan hamar kiválasztásra kerültek, hogy fotó nem is készült róluk, csak a barna madárkásról tudok hasonlót mutatni...)


Ezekhez a táskákhoz készültek a bugyrok... :-)


A kislánynak a kistáskához illő narancssárga filcvirágos drapp szütyőke járt, ugyanolyan piros-sárga-narancs pillangós bélésanyaggal és ugyanabból a drapp twill (farmerszerű) anyagból, mint a kistáska!


A finoman nőies virágos belsőkben ott rejtőzöm én is a saját készítésű címkéimmel... :-)



A legkedvesebb és legélvezetesebb része a készítésnek mégis a kézzel felvarrt, felöltögetett, gyönggyel megdíszített gyapjúfilc virágok voltak... a mohazöld filclevelekkel... :)

(Ilyenkor órákra bele tudok feledkezni a munkába...) :-)))

A család számára készített másik büszkeségemet, a nagy feladat elé állító férfiajándékot a következő bejegyzésben mutatom meg...
Mert meg kell, hogy mondjam, nemcsak a végeredmény tölt el örömmel az összes ajándék kapcsán, hanem az, hogy Kata az eddig látott munkáim alapján őszinte lelkesedéssel engem talált érdemesnek arra, hogy egy diplomata család számára búcsúajándékokat készítsek, mint egyedi termékeket készítő magyar alkotó!!! :)))
Hát nem csoda, ha örülök, de nagyon...! :D

4 megjegyzés:

szaberka írta...

Ez tényleg nem akármilyen elismerés, Kriszta! És szerintem be is váltottad a reményeket...

Krizantám írta...

Köszönöm Erika!
A könyvborító bemutatása is jön még... az volt a legnagyobb kihívás számomra: férfinak ajándékot készíteni!!! :)

Kékmadár írta...

Ugye még az én táskám is őrzüd? Őrület, hogy elszállt a myár, anélkül, hogy eljutottam volna érte...de lesz még nyár, így továbbra is szeretném. Valamelyik délelőtt, míg a gyerekek suliban, össze tudunk futni?

Krizantám írta...

Igen, megvan még a táskád! És találkozhatnánk bizony... :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...