2011. július 25., hétfő

Nyári színkavalkád fürdőponcsókkal

Ez a négy fürdőponcsó a törökbálinti "fiúkülönítménynek" készült családi megrendelésre...
Nevezetesen az öcsém két kisfiának és az unokatesóiknak, azaz 4 kis férfiúnak! Egy udvarban idén nyártól 4 nem összetévesztendő fürdőponcsós manó fog rohangálni bojtokkal a fején...:-)))
A két nagyobbnak a nagyobbik fajta poncsó készült, a kicsiknek pedig a kisebbik teljesen kézi varrással. Mindegyik fiúnak a saját ovis vagy bölcsis jelét hímeztem a kapucnis poncsó elejére! Nagy feladat volt, hogy ne csak egy jel legyen, hanem egy kedves képecske is... (Itt volt például az én drága kis keresztfiamnak a jele: fenyőfa! Kellett rá valami plussz, hogy ne karácsonyfának nézzen ki...Hát kézenfekvő volt egy harkály koma...)

A 4 éves legnagyobbé tehát fenyőfa jellel készült......a másfél éves kisöccsének vitorláshajó lesz a jele, Ő a legkisebb fiú a bandában...A vonatimádó nagyobbik unokatesónak színátmenetes füstgomolyagot hímeztem a mozdonykéményre......a macskaimádó kisebbik unokatestvérnek pedig narancssárga gombolyaggal játszó cirmos cicát öltögettem szintén színjátszós drapp fonalból...Nagyon nagy műgonddal készültek, nagyon odafigyelve arra, hogy nehogy véletlenül "férfiatlan" legyen a törölköző minta! :-) Modell nélkül nem az igazi ugyan a fotó, de azért megmutatom, hogy néz ki egyben a nagyobbik fajta kapucnis poncsó...
(Élőben és napfényben sokkal szebb zöld színű, de hát mit akar az ember lánya estve...!)

Reggel viszem is a poncsókat "jó idő bűvölőnek"! Beadom Nekik Kisnyalkára menet...
Egy hét nyalkai alkotótábor jön igen kedves emberek között gyönyörű helyen... :-)))

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...